e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Juliol del 2010

Federalisme o Independència

Fa 3 dies que centenars de milers de catalans de tots els indrets del país, d'ideologia sobiranista, independentista, autonomista, federal, regionalista, o simplement demòcrates indignats per la sentencia del Tribunal Constitucional, ens varem concentrar al Passeig de Gracia encapçalats amb la frase: Som una Nació, nosaltres decidim. Fou una manifestació transversal arrelada tant en les conviccions democràtiques com en la indignació per la sentencia del Tribunal Constitucional que, passant pel damunt de la voluntat expressada en referèndum, negà, amb retòrica obsessiva els trets diferencials del col·lectiu de persones que amb llengua, historia i cultura pròpia configuren una nació mil·lenària. Una sentencia sorgida més de les conviccions personals preconfigurades que des de l'objectivitat exigible a tot magistrat.

Una...

Continuar llegint...

02 de Juliol del 2010

ESTATUT: Cap Sorpresa.

El passat dilluns, 4 anys desprès de que els ciutadans de Catalunya aprovarem amb referèndum l'Estatut sortit de les Corts Generals, el  Tribunal Constitucional ha invalidat 14 articles i en matisa altres 27.  No cal esperar a conèixer la totalitat de la sentencia, amb els seus raonaments i vots particulars,  per afirmar que  el que ens diuen és que l'Estatut no s'ajusta a la Constitució, es a dir, que la nostra nació no cap a l'Estat Espanyol, un resultat que no és cap sorpresa, ja que en els darrers mesos, les filtracions. més o menys interessades, indicaven que la sentencia seria dolenta o pitjor.

Cap sorpresa, però si la constatació de que els fonaments de la democràcia han estat vulnerats. En democràcia la voluntat sobirana resideix en el poble quan s'expressa pels canals de participació i d'acord a les lleis. Aquest va esser el cas del referèndum per el...

Continuar llegint...