e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Juliol de 2014

A l'inici d'aquesta desena legislatura, el Govern de la Generalitat va destacar com a prioritat les polítiques d'infància. Des d’aleshores, l’executiu de CiU ha treballat fermament per situar aquesta prioritat en l'agenda política, materialitzant una demanda que el sector reclamava des de feia molt de temps. El Govern va impulsar el Pacte per a la Infància a Catalunya, un acord que recull la transversalitat d'actuació que requereix una etapa tan determinant de la vida de les persones.

El passat 19 de juliol, coincidint amb el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, va fer un any de la signatura del pacte. El van avalar la totalitat de forces parlamentàries i una setantena d'entitats del sector que van participar en la seva elaboració i que continuen participant en les comissions de seguiment de l’acord, convocades periòdicament pel Govern per retre comptes amb absoluta transparència.

Vull posar en valor que, només 6 mesos després de constituir-se el Govern, el Pacte per a la Infància a Catalunya era una realitat. Altres, que el posen en dubte, van poder materialitzar les peticions del sector durant 7 anys i no van ser capaços de fer-ho.

Però, que ha reportat aquest any de Pacte per a  la Infància a banda de mostrar la voluntat del Govern de complir amb les seves prioritats? Aquest ha estat un any de feina intensa, durant el qual s'ha iniciat i quasi finalitzat el desplegament de la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència,
la implementació del Pla de transició 2013-2014, la constitució i la convocatòria periòdica de la comissió de seguiment del pacte, la creació de la Taula Nacional de la Infància de Catalunya, l'enfocament estratègic del Pla d'atenció integral a la infància i adolescència 2014-2017 i l'elaboració del Pla d'acció anual 2014-2015.

L’executiu també ha impulsat diferents actuacions en l'àmbit de la participació i la promoció de la infància i ha centrat els seus esforços en la prevenció de les situacions de pobresa amb accions especifiques per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants i dels adolescents. Aquest balanç evidencia que la infància és una de les principals prioritats del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1694
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR