e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Juny de 2012

Ara que ja es reconegut per tots els partits polítics del nostre país que el finançament  que es va pactar amb l’anterior govern de l’estat és del  tot insuficient  i ha quedat curt, cal posar llum i explicar que no és l’únic cas de finançament injust i insuficient per part del govern de l’estat  i que aquest fet de dèficit de finançament ha estat tònica general des de fa anys  en moltes matèries. Concretament la llei 39/2006 de 14 de desembre, de l’autonomia personal i atenció a la dependència. Anomenada Llei de la dependència, n’és un cas flagrant. Fa més de 5 anys des de CIU ja no es va voler donar suport a aquesta llei per que es dotava d’un pressupost insuficient per finançar totes aquelles expectatives que generava el text legal i perquè envaïa competències de la Generalitat.


Però l’estat no en tenia prou en finançar-la insuficientment i generar falses expectatives que en molts casos han esdevingut frustració.  L’estat continuaria fins al dia d’avui vulnerant sistemàticament una llei considerada per els socialistes  com la llei estrella de la legislatura.


Aquesta llei, en l’article 32 del capítol 5, determina que l’aportació econòmica de la comunitat autònoma per finançar les prestacions derivades de la llei de la dependència serà, per a cada any ,almenys, igual que la de l’Administració general de l’Estat.  L’any passat el Govern estatal hi va destinar 258 Milions d’Euros i el govern  de la Generalitat  907 Milions d’€uros.


No cal ser llicenciat en Ciències econòmiques per deduir el que va passar. El Govern de l’estat no va posar el que calia i la Generalitat, per no deixar sense servei aquelles persones afectades que hi tenen dret, va haver de finançar les prestacions amb una quantitat que triplica en escreix la de l’estat.


Enguany el finançament estatal empitjora i ja han avançat que hi pensen destinar una pila de Milions menys.......no cal esser llicenciat en ciències econòmiques per deduir que donat que el model de finançament actual de Catalunya és insuficient ens cal un canvi de model.

 

Per veure-hi clar i amb llum en el camp de l’autonomia personal  ens cal el pacte fiscal.L’experiència ens demostra que el govern català esta disposat a atendre l’autonomia personal de les persones amb dependència i per  tant  amb la gestió dels propis recursos no haurem de dependre d’aquells que han demostrat tot el contrari.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2940
1
Comentaris afegits 
Antoni Serra (Sitges) 28-06-2012 - 11:43
Molt interessant
TORNAR