e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Desembre de 2011

Un any després de la presa de possessió del MH President Mas cal fer balanç i s’ha de fer, evidentment. Caldria, però, fer-lo amb objectivitat i certament hi ha coses que de vegades semblen difícils o gairebé impossibles.

Els uns han descrit aquest últim any de govern com “l’any horrible d’Artur Mas”, els altres “el suspens, pels pèls, del govern Mas”,  els de més enllà “La Carrera d’Obstacles del Govern”. Evidentment no ha estat un any fàcil per ningú, ni pel govern, ni pels ciutadans, i és que hi ha una reflexió lògica i de sentit comú que preveu que d’una situació extremadament complexa i difícil no se’n surt fàcilment. No és nou per ningú la complicada, extrema i delicada situació financera en que aquest govern es va trobar el país el desembre d’ara fa un any. Per aquesta lògica reflexió a la que em referia no calia esperar, doncs, una fàcil i còmoda sortida de la mateixa. Tot i així, amb dificultats, amb entrebancs, amb obstacles, amb suspensos pels pèls.....el govern a encarat la situació, per difícil que fora, amb valentia i honestedat. Intentaré ser objectiva....Ningú no podrà dir que el President Mas no sigui un home que afronta les situacions des de la realitat, agafant el toro per les banyes, explicant la veritat del moment i prenent decisions valentes, molt poc “còmodes” políticament parlant. Avantposant els interessos del país per davant dels interessos electorals (hi hagi eleccions sí o sí) i aquest és un principi d’ètica política, sobretot quan es governa, que molts presidents  no han sabut o volgut practicar.

Hi ha qui tampoc veu bé la geometria variable que el grup Parlamentari que dóna suport al govern apliquem i administra al Parlament. Allò que hom vol veure com una estratègia no és més que aplicar fil per randa els resultats electorals fruit de la comtessa electoral del 28 de Novembre de 2010, on els ciutadans de Catalunya van deixar clar que el govern resultant de les eleccions no tindria majoria absoluta, i sense donar clarament massa força a cap d’altre partit, el que calia eren pactes puntuals de diferent naturalesa segons convingués al país.

Si continuem fent balanç de l’activitat del govern caldria també posar sobre la taula que totes aquelles mesures puntuals, que a qui, puntualment, els han tocat de prop els hagi incomodat, han permès reduir un 6,9 per cent el dèficit. Aquestes mesures són la única manera de poder aixecar el cap i intentar que aquest petit país surti del gran pou on està. D'altra banda, el projecte de llei òmnibus d’agilitat, simplificació i promoció econòmica i el projecte de llei de les consultes populars ajudaran també a reactivar la situació fiscal i financera del nostre país.

Simplement fent balanç arribo a la conclusió que el que principalment ha fet el govern nacionalista presidit pel MH President Mas en aquest primer any de mandat és lluitar intensament, honestament i fermament perquè aquest petit país tan gran no s’enfonsi.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3455
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR