e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Juny de 2013

Que el concepte  de pobresa s'associa a un perfil de persona molt diferent a qui s'associava abans, és obvi. Que paraules com vulnerabilitat o necessitats bàsiques alimentaries s'associen en l'actualitat a casos de persones que en un passat molt proper van portar una vida molt normalitzada, també ja va essent malauradament cada cop mes freqüent, però que Catalunya és un país que sempre ha fet front via la seva rica societat civil social, a garantir les necessitats bàsiques d'aquells que tenen dificultats per cobrir-les, és un fet que any rere any es repeteix.

Hi ha qui sembla que ara descobreix que acabat el període escolar hi ha nens que poden quedar sense satisfer almenys un àpat complert al dia i es dedica a escampar el seu desconeixement en cartes al president Mas demanant allò que ja es fa cada any quan arriben aquestes dates: les activitats estivals per a infants i joves que organitza la societat civil. Una societat civil  que s'encarrega de satisfer, entre d'altres necessitats bàsiques, la ingesta d'un àpat complert al dia. És possible que aquest any les necessitats hagin augmentat i per això tant les organitzacions socials com els serveis socials hagin hagut de fer front a més casos concrets.

La gran i diligent experiència de la societat civil catalana en l'atenció a les persones en situació de vulnerabilitat fa que el govern de la Generalitat confií i doni ple suport tant institucional com econòmic a aquest sector perquè pugui continuar fent aquesta tasca tant necessària en aquests moments.

Així doncs als qui escriuen cartes al president reclamant allò que ja es fa, els recomano que escriguin cartes reconeixent la bona tasca de totes aquelles entitats que, amb el suport de totes les administracions, fan un gran servei d'atenció per facilitar l'abastiment de les necessitats bàsiques d'aquells qui ho necessiten i deixin d'utilitzar la matèria més sensible del país per intentar erosionar el govern en lloc de sumar forces per fer front a la complicada situació.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1090
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR