e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Febrer de 2013

Asfixia fiscal=asfixia social

En moments de crisi econòmica profunda on augmenten les necessitats socials cal destacar la ingent tasca que estan portant a terme moltes entitats socials, oferint serveis per satisfer les necessitats bàsiques de persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

Les entitats socials estan demostrant la gran capacitat de reacció a l’hora d’afrontar aquest delicat moment i cal sobretot valorar-ho donat que fan la seva tasca amb el ple suport de les administracions públiques debilitades econòmicament que aporten fons públics a aquests programes socials d’atenció a les persones com no podria ésser d’altra manera.

Davant de la manca de recursos públics de la Generalitat de Catalunya  en gran part provocada per l’asfixia econòmica a la que el govern de  l’estat espanyol sotmet al govern de la Generalitat se’n deriva,  per una banda la necessitat d’entitats i organitzacions sense afany de lucre que treballi per generar recursos privats per a destinar a projectes socials.

Ens aquest sentit organitzacions com Mister H treballen per recaptar fons privats mitjançant l’organització de concerts, com els de 25 anys de Sau, on tota la recaptació va anar destinada a projectes socials de dues entitats  que ofereixen serveis a persones amb necessitats extremes.

I per altra banda es deriva la urgència de fer front comú per tal de reivindicar la necessitat de gestionar des de Catalunya TOTS els recursos que genera aquest país. És la única garantia que tenim per fer desaparèixer l’asfixia econòmica que patim i a la vegada proporcionar ”l’oxigen” necessari a totes les entitats socials que treballen en pro de l’abastiment de les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat i que en definitiva aposten d’una manera decidida per la cohesió social de Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1146
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR