e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Juliol de 2011

Aquestes vacances tots tenim deures

Un mes després del 15 M, van succeir els fets del 15J, van succeir els fets del Parc de la ciutadella, va succeir l’intent de paralització del Parlament de Catalunya, va succeir l’agressió de molts d’aquells que representem la democràcia actual, imperfecte segur, però democràcia. Va succeir que aquells que apel·laven a una democràcia real varen prendre’s la llei pel seu compte i amb violència, coacció, i insults van voler agredir la democràcia actual.

Són aquests els mètodes a seguir en aquesta tant anhelada democràcia Real que tant han reclamat des de les màrfegues de la plaça Catalunya?

És lícit i necessari voler canviar el món, i allò que no funciona. Entenc el malestar generacional d’aquells que amb molt d’esforç s’han preparat i no troben sortides. Però la revolució REAL, com alguns els agrada anomenar els canvis, s ‘aconsegueixen amb esforç, estratègia, tàctica, diàleg, paraula, raó, credibilitat, ganes de canvi, generositat, voluntat d’acords i solidaritat, aspectes que el dia 15 de juny, durant els fets del Parc de la Ciutadella van brillar per la seva absència.  Servidora que va patir els fets de la ciutadella en les pròpies carns només va trobar insults fins a l’extrem, mai tanta gent a la vegada se n’havia enrecordat durant 5 minuts de la meva santa mare, ni mai tanta gent, coralment, m’havia acusat d’acabar amb la vida d’altres; i violència, molta violència, massa violència d’aquells qui es defineixen com a pacífics i defensors de la Democràcia real.

Dit això tots tenim feina a fer, els propis partits polítics ens hem de comprometre ha portar a terme els debats interns, externs i conjunts, pertinents per tal que la democràcia actual de la qual formem part sigui menys perfectible, mes perfecta i més real. I això requereix, també, esforç, voluntat de canvi, diàleg, generositat i solidaritat.


Per tant dos mesos després del 15M i a punt d’encetar un període vocacional cal que els tots els demòcrates reflexionem sobre quins són els propis deures a fer i quines les actuacions a portar a terme per tal que els nostres fills i nets puguin viure en plena democràcia, més real i mes perfecta; sense oblidar, però,  la lluita  dels nostres pares i avis per tal que avui gaudim d’aquesta democràcia que ens proposem canviar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3329
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR