e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Novembre de 2014

 

Avui fa dos dies es celebrava el 40è aniversari de la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya i per molts comentaris maldestres intentant empastifar i acabar amb el projecte polític, podem afirmar i demostrar que han estat 40 anys de compromís nacional i social amb el país. Homes i dones que hem cregut i treballat des del mes absolut convenciment d’estar creant allò que no existia. Un model d’atenció a les persones que és perfectible i que volem millorar, però que fins avui ningú no ha gosat canviar perquè garanteix l’atenció a les persones des de la justícia social.

Convergència té, ha tingut i tindrà anima social de forma transversal com ho demostra:

L’impuls de la Llei d’Integració Social dels Minusvàlids (LISMI). Aprovada l’any 1982 i coneguda popularment com a Llei Trias Fargas per haver estat impulsada pel diputat de CiU Ramon Trias Fargas. Aquesta va ser una llei pionera, i un gran avanç cap a la plena integració de les persones amb discapacitat.

La creació pionera a tot l’estat d’un departament que centrés la seva tasca en la promoció i la integració de les persones , objectius principals del Departament de Benestar Social.

Creació de la Prestació per a la Inserció de Renda Mínima (PIRMI).

L’impuls des de CDC del Pacte de Toledo, per evitar la lluita partidista en un àmbit tant important com les pensions i lluitar per la seva sostenibilitat

Proposta de l’abolició del servei militar, que CIU va aconseguir incloent-ho com a punt del pacte d'investidura l'any 1996.

Implementació d’un model de salut universal que ha estat premiat, referenciat i ha sigut model arreu.

Aprovació i implementació del Pla de suport al Tercer sector

Dues lleis d’accessibilitat que només governs de CiU han estat capaços d’impulsar i aprovar.

Promoció de la signatura unànime del pacte per a la infància, on des de la mirada transversal que requereix aquesta important etapa vital , es dóna resposta amb accions concretes i indicadors a les diferents necessitats de la infància i l'adolescència.

Promoció i elaboració, conjuntament amb el tercer sector social, d’un pacte de lluita contra la pobresa.
I tantes i tantes d’altres mesures, lleis, accions i actuacions que des de CDC hem anat impulsant amb esperit no assistencial sinó per la consecució de la igualtatd’oportunitats.

No entenc però que a alguns se'ls ha de pressuposar la seva ànima social, perquè molts en parlen però no ho han desenvolupat mentre han gobernat i d'altres hem d’estar demostrant amb fets allò que practiquem, encara que no ho esbombem a crits i amb focs d’artifici.

 

Anna Figueras, diputada de CiU al Parlament

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1235
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR