e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 d'Abril de 2014

Desenganyem-nos, el Govern de la Generalitat no disposa de tots els mecanismes necessaris per protegir la nostra llengua i la cultura. A més a més, l’actual situació financera i l’ofec econòmic perpetrat pel Govern central no permeten finançar la totalitat de les polítiques culturals. Per dir-ho d’una altra manera: Catalunya té les competències en cultura, però l’Estat és qui té els diners.     

Malgrat tot, Catalunya  té vocació de ser la capital audiovisual del sud d’Europa. A Catalunya tenim una cultura pròpia i també una vocació cultural pròpia. Per això, el Govern vol fer d’aquest sector un dels eixos estratègics industrials del país. La radiografia del sector audiovisual és prou diàfana: economia productiva i generador de llocs de treball; ocupa 12.800 llocs de treball directes, 30.000 indirectes i és dels que més possibilitats té d’incorporar joves al mercat de treball. La majoria d’aquests llocs de treball són d’alta qualificació i té una gran força exportadora. Catalunya participa en nombroses coproduccions internacionals, fet que permet importants inversions estrangeres al nostre país.

Per això des de CiU volem apuntalar els fonaments del sector. No permetrem ni una esquerda, mirarem de contrarestar qualsevol símptoma d’inestabilitat amb tot el que estigui a les nostres mans. I tal com apuntava al principi, una de les maneres és buscar i trobar finançament per al sector. I ja ens hi hem posat. Debatrem al Parlament com obtenir recursos i una de les maneres és a partir de les operadores que es beneficien del trànsit i consum de continguts a la xarxa. Aplicar una taxa a les operadores, perquè poden fer-hi front, sense que repercuteixi en l’usuari; aquesta és la intenció. Si no ho fem nosaltres, es corre el risc que ho faci l’Estat espanyol i, per tant, que igualment paguin les operadores, o fins i tot els usuaris, i no tinguem res a dir, ni a recaptar ni res que puguem repercutir en el nostre sector audiovisual.

La connectivitat és la principal via de transmissió de la nostra cultura i en concret dels continguts culturals. Les operadores per créixer, ofereixen continguts audiovisuals que, si són de qualitat, acabaran revertint en benefici seu. A més, és una taxa que s’aplica a les línies de transmissió de dades, en absolut a les línies telefòniques de transmissió de veu. El Govern, d’acord amb el sector, i després de múltiples trobades, impulsa l'impost als operadors de comunicacions electròniques per al foment de l'audiovisual i de la difusió cultural digital. I que esperem que el conjunt dels grups polítics hi donin suport mentre el debatem al Parlament.

Es preveu que el sector audiovisual i digital percebi al voltant de 20,5 milions a través de dos fons: un per a la difusió cultural digital i un altre per al foment de la cultura audiovisual. Tot amb el clar objectiu de dinamitzar-los i enfortir-los. Tindrà un impacte favorable en el sector cinematogràfic i audiovisual. Així, d’una banda, permetrà una millor dotació dels fons destinats a implementar mesures per a l’impuls d’aquest sector. D’altra banda, el fons de foment per a la difusió cultural digital permetrà que s’impulsin mesures per afavorir l’accés als continguts culturals digitals. Tots dos contribuiran a enfortir els sector, perquè ens ho creiem, perquè volem seguir sent pioners i perquè el sector audiovisual és de present i de futur.

Àngels Ponsa i Roca

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1244
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR