e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig de 2015

Una vegada més, les eleccions han servit perquè els ciutadans revalidin les accions polítiques dutes a terme pels diferents partits i han decidit on volen que es posi l’accent a partir d’ara. Convergència i Unió ha estat la força política més votada en les eleccions municipals amb més implantació al territori. L’alcalde Trias ha rebut suport també de moltíssims ciutadans de la ciutat de Barcelona, però no els suficients per a revalidar el seu mandat. És evident que hem d’escoltar, analitzar i reflexionar sobre aquests resultats que no són prou satisfactoris però tenim, també, la responsabilitat de respondre a les expectatives de totes les persones que li han fet confiança, que són moltes. I ho farem amb les bones formes i el respecte que requereix la política, com a servidors públics que som.

La realitat social en aquests temps de crisi és dura, molta gent que havia afrontat reptes vitals durant molts anys han vist truncades les seves expectatives. Els problemes socials i econòmics que vivim no són del grat de ningú i davant de problemes complexes calen solucions complexes. Cal una societat cohesionada, solidària i que permeti a tothom créixer amb igualtat d’oportunitats. És així com el pressupost d’enguany de protecció i promoció social de l’Ajuntament de Barcelona és de 296,7 milions d’euros (aquestes partides han tingut un increment acumulat de més del 40% des de 2011). I els convenis amb entitats del Tercer Sector s’han incrementat un 228% des del 2011 (i suposa un 60% del total que es convenia). El grup municipal de Convergència ha treballat en aquesta línia, però potser no n’hi ha hagut prou.

Sens dubte, gestionar una crisi no és fàcil i ens obliga a fer canvis en profunditat; és més, un canvi de paradigma a molts nivells que ens afecta a tots, sigui quina sigui la nostra condició. Però la clau de la “solució” no la té ningú. Per molt que es repensi el nou sistema que ens hagi de dur al progrés desitjat, s’ha de continuar gestionant el dia a dia. Hi ha angoixa social que cal atendre i ajudar els més desfavorits. Però a la vegada cal bastir un sistema que generi riquesa, creant tants llocs de treball com sigui possible i posant especial èmfasi en la formació adequada. La construcció d’una societat més justa, ben formada i solidària és una obra col·lectiva, però no ens podem permetre el luxe d’enderrocar-ho tot per tornar a construir de zero. Amb calma, serenitat i equilibri hem de sumar la intel·ligència col·lectiva.

Són menyspreables els que han enfosquit el sistema amb males pràctiques. La manca de comportament ètic d’uns pocs no han de generalitzar-se a tothom i no fem cap favor si això s’utilitza per fer-ne una crítica sistemàtica, sense límits, amb demagògia, fanatisme i amb revengisme, amb l’insult. No són acceptables actituds inquisidores ni sectàries, com les que hem sentit aquesta campanya. Atiar el foc amb violència verbal és perillós i poc sensat. Sens dubte aquesta actitud, forma part de la vella manera de fer política.

La humilitat és la màxima exaltació de la grandesa. El respecte i l’educació han d’estar sempre per sobre d’ideologies. Perquè amb el diàleg es troben punts en comú i valors compartits a partir dels quals podem créixer com a societat. Els que ara vénen amb ganes d’estrenar-se en la gestió pública ho han de fer amb respecte, el mateix que nosaltres tenim per ells. En política ens podem considerar adversaris, però no enemics. A l’enemic se li desitja tot el mal, i l’odi porta males conseqüències. A l’adversari se’l combat amb idees, propostes i diàleg. Per part nostra, el diàleg amb les persones no hi faltarà mai.

Àngels Ponsa i Roca

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2454
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR