e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Setembre de 2015

 

 

 

Arguments pel "no" a la independència.

 

"Us volem" (hem de notar que en castellà usen preferentment "os queremos" en comptes de "os amamos"). No diu exactament com ens "volen", però podem intuir que ens volen callats, ens volen submisos, ens volen orfes (de país, de tradició, de cultura), ens volen esclaus, ens volen fotre totes les peles, ens volen esborrar la llengua -i el nom si cal-, ens volen bufons (per fotre'ns cósses quan s'emprenyen), i ens volen servicials -per, entre altres coses, projectar-nos al damunt les seves angoixes i alliberar-se'n. El que no diu, de cap manera, és que ens "estimin", perquè els arguments que hi ha a continuació s'encarreguen, ells sols, de desmentir-ho.

Destrucció dels nostres monuments. Sigui com a "bretolades" de quatre o cinc persones suposadament anònimes, sigui com "operacions" acomplertes per membres de cossos de seguretat de l'Estat.

Destrucció del nostre ecosistema, territori, i paisatge. Com que no ens mereixem res de bo, se'ns castiga a tenir les obres a mitges i a que les que es realitzen no hagin de complir els mínims estudis d'impacte.

Destrucció de les nostres lleis. Pel mateix motiu punitiu anterior, qualsevol llei que ens pugui ser útil per equilibrar el país és immediatament recorreguda al tribunal constitucional (i suspesa)

El desig (verbalitzat en seu parlamentària) d' "espanyolitzar els nens catalans". Anteriorment, el desig (verbalitzat per un primer ministre espanyol, potser per dos, el 1982) de "diluir la cultura i el sentiment catalans" mitjançant migracions massives.

Amenaces diverses, i falses: Catalunya estarà fora d'Europa, del Món, i del Sistema Solar; els bancs abandonaran el país; les empreses abandonaran el país; hi haurà fronteres amb filferrades i aranzels; l'opció dels tancs i dels bombardeigs (un costum-esport ben espanyol, aquest de bombardejar poblacions catalanes cada aproximadament 50 anys, amb períodes més densos -anuals- i menys densos -80 anys?) sembla que porten (avui és 22 de setembre de 2015) dos mesos sense explicar-la (potser demà passat...)

(Falsos) Impediments legals. Precisament avui Mariano Rajoy ha exemplificat aquests falsos impediments legals; sembla que els seus assessors van saltar directament de l'article 2 al 8, i del 8 al 155, de la Constitució, sense estudiar-se res més i sense mirar les referències reals que qualsevol història del Dret, filosofia del Dret, dirien. Tot el que suposadament és il·legal (exercir el Dret a l'Autodeterminació - Independitzar-se en virtut d'aquest exercici - tenir determinada nacionalitat - etc. ) és realment legal i, per tant, aquests arguments contra la Independència no tenen cap validesa.

Després d'aquesta seducció i uns arguments tan constructius, no queda dubte: tot són avantatges... per a ells.

Em deixava els "meus" arguments: els darrers cinc-sis anys he trobat algunes coses bones d'Espanya, a part de les seves terres i molta, no tota, de la seva gent:

- les grans aportacions d'un Enginyer de sa majestat Isabel II, n'Ildefons Cerdà; aportacions que en el cas de l'Eixample barceloní no haurien pogut ser, si no fos perquè es va imposar el projecte des de Madrid per damunt dels projectes guanyadors del concurs convocat per l'Ajuntament de Barcelona (una institució tècnicament modèlica durant el XIX i la primera meitat del XX) - per altres coses en Cerdà va haver d'exilar-se a París, per cert.

- el concepte de "domini públic" en la Llei de Costes i d' "unitat de conca" en la llei d'Aigües (no pas en les darreres reformes), que igual que alguns conceptes d'administració urbanística han gaudit de bona fama arreu del món.

- la preservació del cognom matern en els fills (i més des de la darrera reforma que premet triar-ne l'ordre)

- eeehhh... hhuuummm...   no n'he trobat més; només aquestes tres...

 

 

 

Col·lecció completa:
Independència (1) : http://blogs.e-noticies.com/alfons-civit/independencia_1.html
Independència (2) : http://blogs.e-noticies.com/alfons-civit/independencia_2.html
Independència (3) : http://blogs.e-noticies.com/alfons-civit/independencia_3.html
Independència (4) : http://blogs.e-noticies.com/alfons-civit/independencia_4.html 

 

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
908
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR