e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Setembre de 2014

A 3 dies del seu 90 aniversari

 Avui és dimarts. Falten tres dies per al seu 90è aniversari.

No tenia cap relació amb la banca. Ni amb la reialesa. Vaja, no va posseir mai cap banc, ni va condonar deutes a cap partit polític, ni va trencar-se res caçant elefants. Ni tan sols no tenia diners a Suïssa.

A principi d'estiu li van diagnosticar un càncer. El metge, després d'unes instruccions breus "faci això i allò" va continuar amb un "i bona sort i bon estiu, que jo marxo de vacances" - i ja no se'n va saber res més. Els altres metges de la mateixa mútua no van respondre el telèfon: possiblement també havien marxat de vacances.

Van anar a la consulta de l'hospital públic. Allà van començar de nou les exploracions per tenir un diagnòstic, no servia el que portaven. Primer, un mes d'espera. Després, unes quantes proves d'aquelles molestes i doloroses.

Finalment, el diagnòstic: és un càncer i s'ha d'operar el més aviat possible. Havien passat dos mesos des de l'altra vegada que li havien dit això.

"La posem en llista d'espera, ja l'avisarem"

Recordem que no era banquera, ni reina.

El primer dia que es va trobar malament, van anar d'urgència. La metgessa que l'havia atès també era de vacances i la que la substituïa va dir que això són quatre tonteries, paracetamol i a casa.

Mig mes més tard ja tenia cita per a l'operació: l'última setmana de setembre.

Però abans es va tornar a trobar malament. prou perquè el metge que la va visitar a casa cridés una ambulància i la fes ingressar immediatament.

Estava, però, massa feble i alguna infecció, no se sap de què, va poder aprofitar l'oportunitat per apoderar-se del seu cos abans que ho fes el càncer.

Avui falten tres dies per al seu 90è aniversari i una setmana per a la seva intervenció (la que haurien pogut fer-li a final de juliol, però ella no era banquera -ni tampoc mai va escanyar ningú per un miserable euro- ni reina). 

Va morir ahir.

L'enterraran demà.

Això sí: les amistats que érem avui al tanatori, érem amics de debó. No com passa els "amics" dels banquers i dels membres de la reialesa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
680
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR