e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Juliol del 2016

Bofill revisitat

 

No sabria descriure't amb exactitud quina és la sensació que he tingut cada vegada quan la brisa, de cara, s'ha barrejat amb l'olor dels pins càlids i del xiprer. Quan el camí s'obre després d'aquella porta i el terra baixa, encomanadís de silenci, cap a les escales d'entrada, mentre les parets s'aixequen, discretes, com una abraçada des de l'aire.

En aquell moment descobreixo la meva petitesa en relació a aquells edificis, al món, i a tu. El passat s'amaga en la seva disfressa de col·lapse i pren la suavitat que cada planta enfiladissa li regala.

Escales amunt, cares conegudes, salutacions (se'n recorden de mi !!) i crits d'alegria. Setze anys enrere jo seia en aquella taula i acabava el projecte d'aquella estació d'alta velocitat; després fèiem l'aeroport, aquell que la nena senyalava des del cotxe i deia "l'aeroport del papa !"; de tretze anys...

Continuar llegint...

06 de Juliol del 2016

Quan em vas matar aquell amic

 

Ja fa més de vint anys. Vint-i-un.

Aquell dia vas fer una cosa que et va canviar la vida. Ens la va canviar a nosaltres, també. I la va canviar, o més ben dit, la va extingir, per al Joan.

Deixa'm que t'expliqui qui era el Joan. No sé si en aquest temps has tingut inquietud, o estómac, per saber-ho. El Joan era un home sol; li agradava l'excursionisme i sortia gairebé cada setmana a fer alguna ruta, senzilla, per trobar-se ell mateix i gaudir els paisatges, la natura, la Terra, i les amistats -però si, per algun motiu, ningú sortia aquell cap de setmana, ell feia la ruta tot sol, igualment. Treballava moltes hores i s'havia de llevar ben d'hora quan la ciutat encara dorm, quan fins i tot a l'estiu encara és fosc. Tan d'hora que només el vas poder trobar a ell i a poca gent més. Tenia una petita afectació intel·lectual, i per això la seva mare va...

Continuar llegint...