e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Setembre del 2014

A 3 dies del seu 90 aniversari

 Avui és dimarts. Falten tres dies per al seu 90è aniversari.

No tenia cap relació amb la banca. Ni amb la reialesa. Vaja, no va posseir mai cap banc, ni va condonar deutes a cap partit polític, ni va trencar-se res caçant elefants. Ni tan sols no tenia diners a Suïssa.

A principi d'estiu li van diagnosticar un càncer. El metge, després d'unes instruccions breus "faci això i allò" va continuar amb un "i bona sort i bon estiu, que jo marxo de vacances" - i ja no se'n va saber res més. Els altres metges de la mateixa mútua no van respondre el telèfon: possiblement també havien marxat de vacances.

Van anar a la consulta de l'hospital públic. Allà van començar de nou les exploracions per tenir un diagnòstic, no servia el que portaven. Primer, un mes d'espera. Després, unes quantes proves d'aquelles molestes i...

Continuar llegint...

09 de Setembre del 2014

Votarem

 En el principi, existia el text articulat. I la resta de text no era important. Van dir els catalans "faci's l'Estatut de 2006" i a partir d'aquell moment, el Tribunal Constitucional va atorgar importància al preàmbul (aquell escrit per Rubert de Ventós, i allisat pel ribot de Guerra, que esmentava el terme "nació"). El tribunal Constitucional, des d'aquell moment, va descobrir que el preàmbut de la Constitució Dels Estats Units d'Amèrica era important. Va descobrir que el preàmbul de la Constitució Francesa era important. I va començar a collar l'Estatut de 2006 a partir de dir què podia i què no podia dir el seu preàmbul, abans d'atacar-ne l'articulat.

L'Estatut de 2006 també es coneix com "llei orgànica 6/2006" i és, per tant, una llei important de l'estat espanyol. Que s'incompleix sempre que al govern espanyol li interessa...

Continuar llegint...

08 de Setembre del 2014

Pares i Mares

 L'altre dia la meva filla va acabar unes colònies especials, que combinaven l'aprenentatge d'idiomes i l'aprenentatge d'arts. 

El responsable de les colònies va felicitar-se per com havia anat tot, i va anunciar que per a l'estiu vinent aquestes colònies ocuparan una franja d'agenda "norma", ja que l'experiència ha estat molt positiva.

També va agrair la figura dels pares que hem matriculat els nostres fills en aquestes colònies.

Concretament, la figura del "pare". Del "pare" que busca les colònies. Del "pare" que hi matricula la criatura. Del "pare" que s'ha preocupat que la criatura desenvolupi estudis artístics durant el curs, i li paga no només els estudis sinó també unes eines. El "pare" això i el "pare" allò.

Jo més aviat sóc dels que es queixen sovint de la figura del...

Continuar llegint...