e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Febrer de 2010

Recordo el silenci eixordador que tant em va colpir durant l’enterrament a la Pobla de Segur d’un dels bombers morts a l’incendi d’Horta de Sant Joan. No coneixia personalment al Jordi, ni a cap dels seus companys del GRAF de Lleida que van perdre la vida lluitant contra el foc al sud del nostre país durant l’estiu passat. Vaig anar al funeral, com tots els que érem allà, per mostrar el recolzament silenciós a les famílies dels difunts i també l’agraïment a les víctimes i a tot el cos de bombers de la Generalitat. La vida humana és un tema tan seriós que mereix que qualsevol aproximació als fets d’Horta de Sant Joan es faci amb el màxim de rigor i de respecte. Però és precisament pel fatídic desenllaç que convé analitzar els fets fins al darrer detall i treure’n conclusions.
 


Fa uns dies es va presentar al Parlament de Catalunya la petició, per part de CiU i d’altres partits de la cambra, d’una comissió d’investigació sobre l’incendi de la Terra Alta. El Govern ha anunciat la seva disposició, com no podria ser d’una altra manera, a col·laborar amb la comissió parlamentària. Cal esbrinar què va passar exactament als Ports aquella tarda del 21 de juliol. Cal esclarir per què va ocórrer la tragèdia. Cal conèixer si existeixen responsabilitats i/o decisions errònies. Però sobretot, i aquest és per a mi el principal sentit de la comissió parlamentària, hem de ser capaços d’establir com evitem que tragèdies com aquesta es repeteixin.
 


Definició de responsabilitats polítiques i tècniques; revisió de protocols de treball; establiment de noves dotacions d’equips de protecció per al personal que treballa en incendis forestals que estigui a l’alçada del risc que s’assumeix en aquesta professió; reforç i consolidació del Graf com a unitat especialitzada amb mitjà aeri propi i nous elements de comunicació… Tot plegat per respondre amb garanties la pregunta: estem preparats per aquest estiu vinent?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3286
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR