e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 d'Octubre de 2009

I els ajuntaments? ja s'ho faran...

Aquestes darreres setmanes s’han confirmat un parell d’anuncis que suposen molt males notícies per als ajuntaments del nostre país: per una banda, l’augment de 2 punts en l’IVA a partir del juliol del 2010 i, per l’altra, la confirmació per part del Govern espanyol que rebaixarà un 10% les transferències corrents que envia cada any als ajuntaments.
 
En una situació de crisi en tota regla, no només són les famílies i les empreses qui noten l’embat de la situació econòmica, sinó que els ajuntaments també ho patim d’una forma especial. Un sistema de finançament local insuficient i una disminució importantíssima dels ingressos, sobretot per l’aturada de la construcció, combinat amb una necessitat de mantenir i potenciar els serveis municipals per donar respostes als ciutadans, han fet que aquest any 2009 estigui sent molt complicat de resistir econòmicament per als ens locals. Les dues confirmacions a què em referia al principi: augment de l’IVA i disminució de l’aportació de l’Estat, són les pitjors notícies que el President Zapatero podía donar-nos als municipis.
 


Si el Govern socialista ens castiga econòmicament de forma tan contundent, com volen que continuem donant resposta a la crisi de les famílies des dels ajuntaments? Com pretenen que mantinguem els serveis municipals? Com imaginen que podrem afrontar nous projectes que donin valor afegit als nostres muncipis? La situació és greu i el compromís d’un nou finançament de les administracions locals continua oblidat en algun calaix de la Moncloa.
 


Algú podria pensar que el famós Plan E ens ho resoldrà tot i, malgrat que cal destacar que ens ha servit per a fer inversions importants, un cop gastats aquests diners, que només poden anar a inversions concretes, els ajuntaments contiuarem sent igual de miserables, econòmicament parlant.
 


Evidentment i malgrat tot, alcaldes i regidors ens llevarem cada dia per a treballar incansablement per als nostres pobles i ciutats. Ho farem amb fermesa, energia, enfrontant-nos a les dificultats i confiant que el futur ens portarà millors notícies.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4730
1
Comentaris afegits 
Hayek (Barcelona) 27-10-2009 - 12:21
Quina colla de xorrades. No conec el teu municipi, per ja hem vist el q han fet la majoria d'alcaldes a Cat i Esp: MALBARATAR. Gastar en personal, amiguets i endolls, obres xungues per cares i apujar l'ibi i merda de serveis. I ara voleu ms calers?
TORNAR