e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Setembre de 2009

CiU força la Generalitat a combatre l'atur juvenil
 
En un moment en què les dades d'atur juvenil al nostre país ratllen l'escàndol (36%), arriba l'Acord per l'Ocupació Juvenil a Catalunya (AOJC), impulsat per la Generalitat i signat per sidicats i patronal. Evidentment, és una bona notícia que existeixi una estratègia pactada per a fer front als problemes laborals dels joves del nostre país, però malauradament és una estratègia que arriba tard i ha hagut de ser forçada per CiU des del Parlament de Catalunya, amb una proposta de la federació votada i aprovada al més de juny. 
 


El precedent de l'AOJC era el Pacte Nacional d'Ocupació Juvenil que el Govern de Convergència i Unió va signar amb patronals i sindicats (per cert, algun més dels que apareixen en aquest darrer pacte) per establir prioritats en la millora de les condicions laborals de la gent jove. En aquell moment, més que un problema d'atur, que també hi era, existia sobretot una necessitat de lluitar contra la precarietat laboral d'aquest col·lectiu. Aquesta estratègia finalitzava el 2003 amb la intenció de revisar la seva efectivitat i establir, entre tots, nous objectius. Però el primer tripartit (2003), crec sincerament per una qüestió dogmàtica del canvi pel canvi, va dir que fer un nou pacte no era la seva prioritat i que els problemes específics dels joves es resoldrien a través dels acords d'ocupació generals. Des de CiU, vam insistir que era un error. 
 


En la constitució del segon Govern tripartit (2006) vam veure amb sorpresa i esperança que incorporaven de nou aquest instrument com una prioritat de la Generalitat. Això sí, de la mateixa manera que els barracons de CiU ara són aules provisionals, el Pacte per l'Ocupació Juvenil a Catalunya passava a anomenar-se Acord per l'Ocupació Juvenil a Catalunya. Anècdota a banda, teníem l'esperança que el Govern endagés la feina de negociació ben aviat i l'estratègia pogués estar enllestida ràpidament. Malauradament no ha estat fins aquesta setmana (36% atur juvenil a Catalunya) que, forçats per una enèssima resolució de CiU al Parlament que establia el mes de desembre com a data límit per aprovar el Pacte, finalment s'ha produit el miracle. Sis anys tard, però tenim estratègia. I ara què? El document comporta propostes positives, mètodes de seguiment, indicadors i compromisos econòmics. Tinc dubtes si aquests seran suficients per a fer front a la complicada situació d'avui, però en tot cas vull pensar que el compromís pot ajudar-nos a redreçar diversos problemes del mercat laboral dels joves. En tot cas, des de CiU ens comprometem a fer-ne un seguiment exhaustiu i a continuar estimulant el Govern a que faci la feina, perquè molts joves en trobin ben aviat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3554
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR