e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Mar de 2012

"Vente a Alemania, Pepe"

 

Els dimarts i els divendres s'han convertit en dies odiosos. El primer d'aquests dies se celebra la reunió del Consell Executiu de la Generalitat, el segon, el Consejo de Ministros. I cap dels dos actes no acostuma a portar bones notícies. I això que des de Madrid esperen a que passin les eleccions andaluses per tornar a la càrrega amb noves retallades (i ni ho intenten amagar, la prova es que fins desprès del comicis no presenten els pressupostos).

Mentre ens arriben els discursos que uns i altres fan en les dues campanyes electorals (l'asturiana té menys protagonisme mediàtic) i en ambdós casos és fàcil comprovar el divorci que hi ha entre el que diuen els polítics que faran, el que realment pensen fer i el que finalment podran realment fer si aconsegueixen governar.

El senyor Rajoy ja sabia durant la campanya que el va portar a La Moncloa que la seva promesa de no tocar els impostos era fum, el senyor Pérez Rubalcaba no es tant ingenu com per creure que podia guanyar aquelles eleccions i per això va fer un discurs radicalment oposat a allò que havia fet el seu partit, amb ell com a segon, quan manaven.

D'altres quan governen, per no crear alarma, desmenteixen insistentment els efectes que provoca la seva actuació, como el senyor Boi Ruiz que nega una i altra vegada que amb les seves mesures no perjudiqui greument l'assistència  sanitària, per no parlar de la situació en el món de l'educació... El senyor Artur Mas  o el senyor Mariano Rajoy insisteixen que l'objectiu del seus governs és fomentar l'ocupació mentre van facilitant foragitar del món del treball a tanta gent com poden (tant en les empreses públiques com en les privades) i propicien el tancament de centenars de petites i mitjanes empreses amb els seus impagaments.

Ja ho va dir Goebbels, repeteix insistentment una mentida i la gent acabarà creient-se que es veritat. Ara repeteixen una i altra vegada que les seves polítiques ens portaran a sortir de la crisi i quasi ens exigeixen  que tinguem fe en les mesures que prenen, encara que molts pensem per què corren tant si van pel camí equivocat, màxim quan dia a dia veiem com ens fan perdre bous i esquelles.

Que se sàpiga, casos de corrupció a banda (ja diuen que "la política és una activitat molt honorable", per la seva voluntat de servei), ningú a demanat responsabilitats per les esbojarrades obres que s´han fet als darrers anys, com són els aeroports sense avions o els trajectes de l´Ave sense passatgers, per no parlar de Cidade de la Cultura gallega o tantes altres obres faraòniques que s´han fet sense que serveixin per res.

Potser la sortida més assenyada a nivell personal davant de l´actual situació ens la dóna aquella pel·lícula de començaments dels setanta que deia "Vente a Alemania, Pepe". I els que es quedin "ja s'ho faran"

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1670
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR