e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Setembre de 2012

Unes eleccions sense grisos

 

El 25 de novembre votarem en unes eleccions estranyes. No es tractarà tant votar per a un partit o  un altre si no fer-ho per la independència. Agradi o desagradi aquest serà el pati i per això molts no tindran en compte els matisos que ofereixen cada partit si no es pronunciaran amb un blanc o negre. Artur Mas, per una banda, com a màxim representant de l'aspiració sobiranista i Alícia Sánchez Camacho com abanderada de l'opció espanyolista. Els altres partits jugaran un paper secundari i les seves aspiracions electoral segurament quedaran disminuïdes per aquest estrany bipartidisme. De fet aquest comicis no són altre cosa que un referèndum.

Encara que aquesta circumstància desfiguri el mapa polític, sí que desvetllarà moltes incògnites i confirmarà -o desmentirà- algunes d'aquestes declaracions gratuïtes que es fan tant aquí com a la resta de la pell de brau de que a Catalunya hi ha una suposada majoria silenciosa que no vol la independència o que molts catalans se senten profundament espanyols, com estem sentin aquests dies a molts polítics i tertulians.

Potser desprès del dia 25 molts hauran de canviar el seu discurs i hauran de reconèixer que han estat enganyant a qui els escoltava amb els seus plantejaments. Segurament els faltarà humilitat per acceptar que quan pontificaven sobre Catalunya no sabien de què parlaven.

Qui sap si seran el suficientment assenyats per acceptar el resultat de les urnes i passar de les desqualificacions a una etapa de diàleg que doni sortida a la situació. I fins i tot fer un examen de consciència de per què s'ha arribat a aquesta situació. Si ho fan potser veuran que alguna cosa tenen a veure els dirigents populars i socialistes (incloent-hi els del PSC) per que les tesis independentistes siguin defensades per més del cinquanta per cent quan fa sols cinc anys només les avalaven un vint per cent.

Jo no sé que passarà el proper dia vint-i-cinc, però espero que no sigui el vot de la por el que triomfi . Per que són unes eleccions a blanc o negre, sense grisos. O sigui un referèndum a "sí" o "no" que segons quin sigui el resultat ens ha de permetre seguir jugant la partida.

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1728
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR