e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 d'Octubre de 2016

La justícia comença a actuar i les querelles van caient. Li han encolomat un mort que no li pertoca i la resistència dels principals partits estatals a afrontar el problema se'ls pot enverinar més del compte.

Ja no són únicament l'ex president i dos antics consellers els que estan jutjats, ja no és només la presidenta del Parlament, ara -potser coherents amb les seves lleis- estenen el seu braç a ajuntaments (per què el de Badalona sí i l'altre cinquantena de municipis que van fer el mateix, no?), regidors com el de Vic per parlar de com s'ha de fer una truita...

Cal recordar que més de noucents alcaldes van donar suport a la consulta del 9-N amb crits d'independència, evidentment molts d'aquests segueixen mantenint l'aposta pel procés i en conseqüència aniran aprovant resolucions que vulneren l'actual interpretació que fan de la Constitució. La maquinària política catalana s'ha posat en marxa tant en el Govern com en el Parlament i en els ajuntaments. Paral•lelament Madrid ha propiciat judicialitzar el problema i la justícia també s'ha posat en marxa.

Si tot segueix el procés lògic el xoc de trens sembla inevitable. Uns seguiran desafiant les resolucions tant del Constitucional com de la justícia i aquesta presumiblement respondrà, com a mínim, amb inhabilitacions. Si cada u manté el pols ens podem trobar que una gran majoria de càrrecs públics siguin inhabilitats amb el que el problema s'enverinarà considerablement i està arribant el punt que uns i altres han de deixar de fer filigranes i han d'actuar a cara descoberta amb totes les seves consequències.

Ara la mà dura que imposa Madrid sembla portar a un "tots a la presó", el problema és que amb això tampoc soluciona res. Posar gestores al Govern i el Parlament segurament és possible, fer-ho en el quasi miler d'ajuntaments ja pot ser més problemàtic i políticament molt complicat en una democràcia.

El que cada cop està més clar és que en aquesta partida tal com estan les coses difícilment pot acabar amb un pacte. Cal que hi hagin vencedors i vençuts, la incògnita és com s'arriba a aquest final.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2456
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR