e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Juliol de 2009

 

Molts establiments comencen a posar el rètol de "Tancat per vacances". La majoria esperaran a col·locar-lo  el proper mes... Però aquests dies d´ esbarjo engany es viuran amb un "ai el cor" i una temença clara: ¿Tornaran a obrir? ¿Cal esperar més sorpreses de les habituals (ja se sap, pujada de preus, aplicació de noves normes impopulars...) en aquests mesos?

Algú parla de brots verds que el ciutadà de peu no veu per enlloc. D´altres "oloren" amb preocupació les reunions que fan els alts càrrecs de les seves empreses i tracten d´ interpretar la cara que fan els responsables al sortir de la reunió tot desitjant que sols hagin parlat de temes de tràmit. El neguit s´ha estès a molts sectors, fins i tot a aquelles empreses que semblaven que eren "per tota la vida".

Mentre l´ajut que els diferents governs donen a determinades entitats que no acaben d´ arribar al comú dels mortals, un veu com van morint empreses que funcionaven, que son rendibles però que la situació actual els ha escanyat. I entre aquestes son especialment doloroses les que afecten al petit comerç, el de tota la vida, el negoci familiar que passava de pares a fills i no sols venia uns determinats productes si no que a més era un element de cohesió en la vida del barri o del poble. Fins i tot feien una tasca de policia (en el bon sentit de la paraula): Si la iaia Maria portava tres dies sense baixar a comprar el pa, la trucaven per saber el que passava. Ja hi ha països a Europa que donen fortes ajudes al petit comerç per que si no els pobles i les ciutats es queden sense vida i sols s´ utilitzen per anar a dormir...

Ara, quan veig aquests rètols anunciant que un establiment gaudeix de vacances un no pot més que fer-se una terrible pregunta: ¿Tornarà a obrir? I repassa els nombrosos establiments que poc a poc han anat tancant el petit negoci.

Davant d´aquesta situació un recorda aquella entranyable cançó de Frank Sinatra que deia "oblidem el demà, per que mai arribarà" . Sols d´aquesta manera podrem descansar uns dies, tot i posant espelmes a no sé qui per que no es compleixin els mals auguris. Val mes gaudir de les vacances i viure el dia a dia sense capficar-se massa en el futur, entre altres coses per que aquests problemes ens afectaran però no està en les nostres mans fer-hi res, més que ser espectadors i patir-ne les conseqüències.

O sigui, fem cas de la cançó

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1466
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR