e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Desembre de 2012

Solidaritat de classe

 

Aquest Nadal sembla que és més solidari que mai. Aquest altruisme, però, tinc la impressió que també coneix classes socials i cada u tracte de protegir els seus. La solidaritat que les autoritats practiquen amb els bancs amb problemes fa temps que es dona i que ni en pintura s'estén als principals perjudicats per aquests problemes, els desnonats, les petites empreses que ofeguen no donant-los crèdits, els perjudicats per les preferents, apujant els impostos, reduint les indemnitzacions per facilitar els acomiadaments o traient pagues extres, retallant les despeses als serveis socials o en l'educació o fent la justícia de pagament (o sigui només per rics) .

En contrapartida aquests dies es un altre tipus de solidaritat, si el diumenge la Marató va recaptar més de deu milions per investigar les malalties cancerígenes, fa uns dies el banc d´aliments va recollir 1.700 tones de menjar que repartirà la taula del tercer sector o aquest cap de setmana ens posarem la gorra o menjarem xocolata en benefici de la casa dels Xuclis (on troben aixopluc els familiars dels nens malars de càncer que estan ingressats en els hospitals.  És un botó de mostra d'una altre solidaritat que normalment prové dels sectors que deixa desemparats les diferents administracions. Són els petits donatius de la gent que encara té feina i que tem que un dia es pugui trobar amb les mateixes carències que ara pateixen molts ciutadans. És la solidaritat de les petites empreses que encara funcionen envers als seus col·legues que no han tingut la sort de la supervivència,

La solidaritat que es dóna en aquests casos en molt diferent a la que practica l'Estat, cada u defensa els seus i, em sembla que el destí que es dóna als diners recollits (bé sigui en impostos o en recaptes) és molt diferent, per la qual cosa no es aventurat parlar que hi ha una molt clara solidaritat de classes.

De qualsevol manera, i dins del possible, bon Nadal, encara que en molts casos Charles Dickens trobaria força material per reescriure els seus "Contes de Nadal".

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1848
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR