e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Maig de 2013

S.O.S. per l'ACN

El país està vivint moments molt perillosos. Mentre és parla d'independència s'està escanyant els mitjans de comunicació públics. Els últims que han patit les retallades -de moment- ara han arribat a l'Agència Catalana de Notícies, un fet especialment preocupant quan des de fora -i també des de dins- hi ha gent que fa una interpretació més que esbiaixada de la situació (allò de que els fets són sagrats i les opinions lliures fa temps que ha passat a la història).
Els periodistes que treballen a una agència de notícies no tenen la notorietat que poden tenir els seus companys d'altres mitjans. És més, la seva honradesa a l'hora d'explicar qualsevol tipus de fets els es obligada, al cap i a la fi la seva feina la rebran els abonats que seran els qui decidiran si aquella informació els interessa publicar-la o va directament a la paperera, amb el que la seva capacitat de manipulació és mínima. S'han de limitar a explicar els fets i aquesta es la seva grandesa‘.
Tenir una xarxa de corresponsals que controli el que passa en el territori no és senzil. Calen periodistes que tingui el suficient criteri per saber el què és noticiable i allò que no ho és, el saber-la explicar d'una manera ordenada i entenedora, el saber aprofundir en els esdeveniments. A banda hi haurà professionals que malgrat tenir l'antena posada tot el dia la seva feina no veurà a la llum perquè el territori que cobreix és pobre informativament. Aquest equip costa molt d'aconseguir i és molt senzill de desfer.
Per mi tenir una bona agència de notícies que avitualli d'informació als diferents mitjans és vital per estructurar el país, per això amb dol que ara es desmantelli un mitjà que funcionava. En temps de crisi s'ha de prioritzar en les retallades i han serveis que són de país i que cal pensar-s'ho més d'una vegada a l'hora de fer-los treballar amb una sabata i una espardenya. Hi perd -i molt- el país.
La famosa frase del tercer president dels Estats Units, Thomas Jefferson "prefereixo diaris sense govern que govern sense diaris" seria desitjable que s'apliqués avui als mitjans de comunicació.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1865
1
Comentaris afegits 
carme (Vic) 18-05-2013 - 11:21
" em dol"
TORNAR