e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Maig de 2013

Revolta social

 

El Gobierno ha de mil·limetrar molt els nous passos que ha de donar per continuar escanyant a la gran majoria en benefici d'una élite molt concreta. Compte amb la seva actuació amb l'inestimable ajut de sindicats i la majoria de partits de l'oposició. A mesura que va facilitant els acomiadaments i enviant  la misèria a una gran part de la població segueixen parlant  de noves retallades mentre els privilegiats continuen fent els seus negocis i les seves escandaloses irregularitats.

Els grans perjudicats per aquestes polítiques de moment les aguanten estoicament i les protestes radicals que fan acostumen a ser individuals. Uns se'n van del país i d'altres se suïciden sols o acompanyats dels seus familiars. Les manifestacions sols són una vàlvula per disminuir la pressió dels desesperats: surten al carrer, criden i se'n tornen a casa. Els poderosos reaccionen amb la por, amb forts desplegaments policials i amb acusacions de terroristes o filoetarres...

Les autoritats no van fer cas de les reivindicacions dels indignats del 15-M. Molts van dir que entenien les seves raons,van prometre canvis... però les paraules se les emporta el vent. El que sí fan es desprestigiar a tot el que es mou(ara és la gran arma del Gobierno). En qualsevol cas la olla cada cop té més pressió.

Es multipliquen les protestes sectorials, els metges, els ensenyants, els universitaris, els desnonats, els que els foragiten de la feina.... De moment els desesperats es queixen d'una manera tan civilitzada com inútil (ja ho diu Rajoy, anem pel bon camí i no penso canviar de polítiques).

Que vagin en compte per què mentre fan la gara-gara a la Merkel i als hereus de Lehmaans Brothers  són molts els que viuen en una situació desesperada, que tenen poc més a perdre que la vida (i en la situació en la que es troben aquesta val ben poc) i que cada mesura que prenen estan convidant a una majoria a sortir a unes revoltes que han començat sent pacífiques i poden acabar d'una manera més que dramàtica

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1643
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR