e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Mar de 2012

"Retornar al futur"

 

Si bé no es veritat que qualsevol temps passat va ser millor (encara que fóssim més joves, com deia Vázquez Montalbán), no sempre és del tot mentida. Per exemple ara a molts ens agradaria que les coses anessin com fa quatre o cinc anys, quan l'estat del benestar tenia unes cotes que molts no havíem somiat mai, les petites empreses funcionaven bastant bé i el futur semblava que ens somreia. La sanitat pública era universal i fins i tot als joves no els costava massa trobar feina amb uns sous que  no sols no eren mileuristes sinó que poc a poc els hi anaven pujant....

Com enyorem aquells temps en que tot bufava de cara i fins i tot algunes administracions podien tenir la mà foradada amb despeses més que discutibles quan no directament ruïnoses... però ens consideràvem rics. La casa on vivíem -fins i tot els que no ens la pensàvem vendre- vèiem com dia a dia el seu preu pujava sense fer res. D'altres, també es veritat, especulaven amb la bonança... en definitiva, en la societat hi havia optimisme i confiança en el futur.

De cop i volta tot ha canviat. De la mateixa manera que de cop i volta tot anava bé, ara la truita s'ha girat i no sols la situació general va malament sinó que a més la majoria de la població creu que encara anirà pitjor. I són els mateixos governants -amb les seves retallades- els principals proveïdors de les llistes de l'atur, i amb els seus impagaments els motors de que tanquin moltes petites i mitjanes empreses.

Si fem un petit balanç, no costarà massa fer una llarga llista de les coses que hem perdut aquests darrers anys (moral, a banda).Davant d'aquesta situació, recordo i assumeixo un eslògan que fa uns anys vaig veure en una campanya electoral i que avui sembla una utopia. Proposava senzillament  "retornar al futur"(però aquest exercici cal fer-lo amb una certa prudència, no miréssim massa endarrere i ens trobéssim amb "caudillos")

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1774
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR