e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Setembre de 2012

 

En política ja se sap que les paraules no tenen el sentit que els donen els diccionaris. A mi m'agradaria que algú m'expliqués que quan els socialistes, d' aquí o de Madrid parlen de partit federal què volen dir. Tanmateix m'agradaria que m'aclarissin quina interpretació fan de partits associats, per què de moment -des que van signar l'any 77 el pacte d'abril- sols s' ha vist servilisme dels socialistes catalans amb els de la resta de l'Estat, fins el punt de sovint votar en el Parlament una cosa i en el Congreso la contraria.

Els pactes estan fets per no complir-se i amb el pas del temps la paraula federal s' ha convertit en un mot buit de contingut que recuperen cada cop que tenen problemes. Fins i tot quan algú va voler donar-li contingut, com va ser el cas de Pasqual Maragall, fa ser fulminantment defenestrat.

Ara els socialistes catalans veuen que s'han quedat sense discurs i cada cop més orfes de vots i, com no, tornen a ressuscitar la paraula federal com a poció màgica que ha de servir per superar aquest problemes. Un cop més aquesta postura contrasta amb la actitud de les persones de més pes en el carrer Ferraz o els barons regionals, sempre sords  a les reivindicacions catalanes amb la passivitat quan no aplaudiment del PSC. Fins i tot José Montilla, que desprès de deixar la presidència de la Generalitat ha malvenut la seva trajectòria ocupant un estèril escó  en el Senat.

Un li agradaria que els dirigents d'ambdós partits fessin un exercici didàctic i ens clarifiquessin amb llenguatge entenedor que volen dir quan s'omplen la boca amb la paraula federal o que se sinceressin i reconeguessin que sols és una paraula que sona bé però és buida de tot contingut, o que acceptessin que la paraula federal no té altre sentit que dir "amén" a tot el que decideixen a Madrid, on el pes del PSC s'acosta molt a cap (i els que tenen pes són els que tenen menys sensibilitat catalana, com Carme Chacón).

 

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1683
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR