e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Setembre de 2012

Por dels independentistes

 

Molts tenim la sensació de que estem vivint uns moments històrics, que son apassionants i la incertesa del  resultat encara els fa més atractius. La pluja de despropòsits que cauen sobre els catalans provinents de l'Ebre enllà per la nostra "algarabia" eren tant previsibles com la sorpresa que els ha representat a molts d'aquelles terres quan sense saber per què és troben que centenars de milers de catalans han sortit al carrer clamant per la independència.

Quan encara em dura l'emoció de la manifestació això m'amoïna relativament poc, m'ha sorprès més -i molt positivament- la conferència que el president Mas ha fet a Madrid i això que el vaig criticar per no assistir a la manifestació de la Diada. Cal reconèixer que ha entès el missatge que li va donar el poble català i el defensa -al meu entendre- correctament. El que davant dels problemes el president doni la cara (no com altres) era un fet ja habitual.

El que de veritat em fa por son alguns grups (i grupuscles) independentistes. Diuen que el pitjor enemic d' un independentista es un altre independentista. Temo que els "puristes" pugin espatllar aquest moment amb picabaralles estèrils. M'agradaria que per una vegada -seria la primera de la història- aparquessin els seus tiquis miquis i tanquessin files entorn l'objectiu principal i que tinguessin la suficient grandesa de mires per renunciar a les sevdes petites diferències (no cal recordar que alguns d'aquets grups no van participar en la gran manifestació de la Diada i la van celebrar amb actes paral·lels).

L'actual oportunitat i el clamor per aconseguir un objectiu el tenim ara més a la vora que mai, encara que tot sigui molt complicat. Cal jugar finament les cartes, però hem d'anar molt en compte, que ja trobarem massa problemes fora, com per perdre el temps amb picabaralles entre els que tenim el mateix nord.

 Esperem que el seny eviti que el veritable enemic el tinguem a casa.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1911
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR