e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Setembre de 2010

 

Un altre cop hi han eleccions i els polítics repeteixen la cançoneta de la importància del nostre vot. Ja han oblidat dels tocs d´alerta que van fer sobre la desafecció dels catalans envers la seva classe política. Ja no recorden que les estranyes mesures que el president del Parlament va proposar després dels casos Millet i Pretòria per a corregir aquesta situació van ser foc d'encenalls. En canvi els motius de l´allunyament dels ciutadans envers el món de la política ha anat augmentant fins el punt de que en molts casos els polítics s´han convertit en el problema i no en la solució.

Hi han nombroses enquestes que donen els resultats. Poques, en canvi, fan valoracions sobre la participació o els que pensen votar en blanc. Potser se´ls hauria de preguntar als encarregats de la demoscòpia  quina ha de ser la papereta que hem d´introduir a l´urna, per què tinc la sensació de que molta gent ha deixat de preguntar-se "per qui votar" per interrogar-se "per què he de votar?".

La gran manifestació del passat juliol contra la sentència del Constitucional no va ser una altra cosa que palesar la indignació de milers de ciutadans pel maltracta que rep Catalunya i per l´actuació de la seva classe política i fins i tot pel menyspreu als nostres vots. Va ser una festa de la impotència, però un cop ens vàrem contar, tots contens i cap a casa. Desprès cada partit va dir la seva i en el fons no ha canviat res. Des de Madrid van considerar més important la votació de les curses de toros que no el malestar d´una gran part de la societat catalana.

Curiosament el gran debat pre- electoral es que la data de les eleccions coincideixi amb un Barça-Madrid. La resta dels discursos es "més del mateix" i això passa en uns moments de grans canvis socials propiciats per la crisi. Es evident que els que pocs dels que vagin a votar ho faran sense il.lusió. Alguns potser tapant-se el nas. Gairebé tots sense em molt poca confiança que el resultat propiciï que les coses van millor. D´altra banda, molts juguen amb les cartes canviades: Els socialistes proposant les retallades socials i presoners del PSOE, el PP defensant els treballadors, CiU mesurant les paraules amb insinuacions secessionistes a mig termini de manera que no espantin als que els posa la pell de gallina aquesta possibilitat. ERC segueix sent una hora de grills i els nous partits independentistes prou feina tenen en les seves pròpies picabaralles.

  Sembla evident que es perd una oportunitat d´or per fer discursos nous adaptats als actuals temps. Els polítics han de canviar el fons i les formes de manera que puguin tornar a il.lusionar a la gent.  I com això no passa, la pregunta es "per què votar?"

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1378
1
Comentaris afegits 
Quim (Gandesa) 18-09-2010 - 16:38
Tens la síndrome d'Estocolm, Orta. Què collons ha d'importar-nos als catalans que a Madrid parlessin de les corrides i no de la manifestació? A veure quan et fiques al cap que la independència no vindrà pel que pensin a cal veí sinó pel que pensem aquí.
TORNAR