e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Desembre de 2012

Mas ha perdut, el seu programa ha guanyat

 

A pilota passada és molt fàcil dir-ho: la campanya d'Artur Mas ha estat molt dolenta i havent guanyat les eleccions passa per el gran perdedor fins el punt que altres derrotats gosen demanar-li el seu cap.

Els defectes de plantejament de la campanya i els errors de la mateixa ja se n'ha escrit prou, però el que sembla que passi desapercebut és l'ampli suport de la seva proposta sobre el referèndum.

Veiem els fets: Va votar el 69,56% en unes eleccions que es plantejaven com un plebiscit i CiU va ser la primera força encara que perdent dotze escons. Es clar que la consulta no era aquesta sinó si es portava en el programa el decidir sobre la independència de Catalunya. El números son clars, els partits que defensaven el referèndum en el seu programa van obtenir el 57% dels vots (concretament CiU, ERC, IC i la CUP) amb 2.093.709 vots. Els que s'hi oposaven (PP i Ciutadans) van recollir 745.122 vots que en percentatge és el 20,57%. Deixem de banda els 523.333 vots que va tenir el PSC (14,43%) ja que dubto que massa gent entengués quina postura tenia com a partit en aquest punt concret.

Si Artur Mas va convocar les eleccions tenia com a principal objectiu el comptar-nos i aquí les cartes han quedat molt clares, malgrat com s´hagin distribuït els vots i la correlació de forces partidistes. Les eleccions també han servit per deixar clar quina és la voluntat majoritària dels catalans i -cal dir-ho- que hi ha un 20,57% de catalans que refusen que el poble decideixi  el futur de Catalunya.

Per mi aquest és el veritable resultat de les eleccions i la que molts mitjans interessadament eviten de fer.

Es podria dir que ha estat la mateixa CiU qui, mostrant una decepció per els designis de les urnes que contradeien les seves aspiracions partidistes, ha contribuït a donar la imatge d'una derrota. Queda clar és que l'aposta d'Artur Mas de acostar-se a la majoria absoluta ha estat un rotund fracàs però que les tesis que defensava per arribar-hi ha segellat un contundent èxit i el mandat que ha donat el poble català ha estat ben clar, encara que el seu promotor n'hagi sortit escaldat.

De vegades el soroll de qui crida més dificulta veure la realitat: és preguntava per un tema de país i la gent ha votat en clau de país. Que des de Madrid no ho vulguin entendre i mobilitzin tota la seva brunete mediàtica era previsible. També van valorar la manifestació de la Diada "era una algarabía"  i es van creure que dient en campanya que "queremos mucho a los catalanes" n'hi havia prou per canviar els sentiments d'un poble o assegurant gratuïtament que la majoria de catalans "ens sentíem espanyols".

Però la realitat acostuma a ser tossuda, agradi o no agradi, i la resta es fer volar coloms

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1882
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR