e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 d'Octubre de 2013

Primer de tot vull expressar el meu refús a la violència i la meva fe (nombroses vegades desmentides) que en democràcia es pot defensar tot. Dit això vull expressar la meva convicció que la sentència del Tribunal d'Estrasburg sobre l'anomenada doctrina Parot era de calaix, como de calaix és que qualsevol jutge digués que les lleis no es poden aplicar de manera retroactiva.
El que passa és que el sistema judicial espanyol mereix molts dubtes i la seva actuació respecte a ETA, més. Sovint he pensat que l'activitat terrorista d'ETA era utilitzada per molts per finalitats polítiques força diferents. Un no veu clar la màxima que la justícia és cega. Per exemple moltes sentències a membres del cercle abertzale semblen més que desorbitades mentre els grups que van interrompre la llibreria Blanquerna el passat 11 de Setembre poden sortir-se'n amb una multa. Com un, que no és jurista, li va sorprendre la il.legalització d'Herri Batasuna (que representa el deu per cent de la població basca) i permeten l'activitat a grups d'ideologia feixista o preconstitucional.
També cal recordar la frase d'Enrique Múgica, quan era defensor del poble i els etarres li van denunciar que havien estat torturats, va respondre "no estoy aquí para defender terroristes". O el lloat jutge Baltasar Garzón, quan s'havia de produir algun esdeveniment a Catalunya, detenia preventivament els "sospitosos catalanistes habituals".
Siguem seriosos. Els assassins etarres els van condemnar a unes penes força dures per les seves activitats que les havien de complir amb unes condicions penitenciàries determinades. Canviar les regles del joc a mitja partida sembla absolutament injust, fins i tot algú li podria semblar una venjança.
És humanament comprensible la reacció dels familiars de les víctimes davant de la sentència d'Estrasburg, no ho és tant que el Gobierno canviï la seva tradicional política de respecte a les decisions judicials per passar a qualificar aquesta d' "injusta i equivocada" en comptes de reconèixer que a Europa s'ha reconegut el que a molts ens semblava evident

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1593
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR