e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Setembre de 2012

Frivolitat madrilenya

 

No sé com anirà la manifestació, per no saber ni tant sols sé quin temps farà, però el que és clar es que molta gent té el neguit d'anar-hi. Es palpa en l'ambient i a fe de Déu que hi ha sobrats motius per participar-hi. És més crec que el lema de la desfilada segurament és el més unitari i menys partidista de tots els que podríem triar, a no ser que reconvertíssim una jornada reivindicativa en una altra folklòrica.

També crec que la gent hi anirà per motius força diferents. Sentimentals, uns; de butxaca, d'altres, de pura indignació per part de molts. A més té l' avantatge de que no la convoca cap dels desprestigiats partits que treballen per aquí. És més, molts d'ells tinc la sensació que els fa por que aquesta manifestació tingui més èxit del compte, i em sembla que no cal entrar en més detalls, però sí que és evident que les aspiracions de molts catalans no es limiten a un hipotètic pacte fiscal, aquesta etapa per molts ja està superada. Com reconeixia Oriol Pujol, "els polítics van molt per darrera del poble".

El que sí em sorprèn és la frivolitat -intencionada o no- que aquesta convocatòria es percebuda des de Madrid i els seus mitjans de comunicació. Tinc la sensació que els "tertulians habituals que parlen de tot sense conèixer res" pontifiquen amb una desimboltura alarmant (també es veritat que ara tota la premsa "independiente" en aquests moments és de partit, això també passa amb la catalana). I que molts polítics en comptes d'analitzar els problemes i buscar soluciones crispen l'ambient fent de bombers incendiaris recorrent els tòpics de sempre (això també passa aquí, que molts gratuitament asseguren que Catalunya no és independentista sense aportar cap prova de la seva afirmació).

Per una banda ens trobem a un poble indignat que sovint se sent humiliat. Per altra banda uns interlocutors que es fan el sord, amb el que propicien que es radicalitzin les posicions. En canvi trobem a faltar un diàleg serè i tranquil per part de tots per analitzar i amb ganes de buscar solucions a la situació.

 A Madrid es poden trobar el dimarts amb la sorpresa que una multitud de catalans surtin el carrer i ningú els hagi explicat el per què. Ja va passar amb la manifestació per sentència del Constitucional sobre l'Estatut (que cal recordar-ho, Carme Chacón va aplaudir). Aleshores tot es va acabar amb promeses de futur incomplertes, el que ha provocat més indignació per part catalana, que s'ha accentuat amb la crisi.

Les coses no passen per casualitat i per aquest camí podem prendre mal tots. Ara tinc curiositat per veure com s'explica a la resta de l'Estat que una gernació de gent indignada surt al carrer reclamant la independència. Es clar que la nova "premsa del movimiento" (amb el PSOE inclòs) no té el més mínim interès per buscar les raons de fons i les causes per les quals s' ha arribat a aquesta situació, el temps ho confirmarà, sinó que arribaran a la conclusió que "cal acabar amb d'independentisme".

I amb aquests plantejaments fruit d'una intencionada ignorància és obvi que arribar a una entesa és més que complicat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1973
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR