e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Mar de 2012

Fidelitzar la infidelitat

 

Fins no fa massa un dels principals objectius de qualsevol empresa era fidelitzar els seus clients. D'un temps ençà aquesta pràctica ha canviat radicalment en alguns sectors i el alguns potencien les desercions.

Posem alguns exemples. Tots haurem vist que no son poques les entitats bancàries que fan campanyes per atraure diner nou. Per aconseguir-ho ofereixen unes condicions sensiblement millors a les que tenen els seus clients fidels i si aquests protesten no els acostumen a igualar-les-hi l'oferta amb el que d'alguna manera se'ls convida a que moguin els seus dipòsits i se´n vagin a la competència. Al cap d'un temps l' operació la poden fer a l'inrevés.

Quelcom similar passa amb les companyies que exploten el negoci dels telèfons mòbils. Les diferents companyies es mouen amb trucades per què canviïs d'operadora. T'ofereixen aparells d'última generació. En aquest cas, quan comuniques a la teva operadora que et canvies de companyia algunes vagades t'igualen l'oferta o d'altres intenten recuperar-te pocs dies després que t' hagis donat de baixa. Conec a gent que s'ha convertit en una gran especialista en aconseguir telèfons nous jugant amb aquests canvis.

Una variant d'aquesta mena de pràctica comercial també la fan servir segons quins diaris. Ja se sap  és temps de crisi, molts quioscs tanquen i les despeses son altes. Fa uns dies vaig rebre la trucada del departament de promoció d'un diari de Barcelona. M'oferien la subscripció al quaranta per cent del seu preu al mercat. La comercial no sabia como sortir-se'n quan li vaig dir que la proposta m'interessava i com ja estava subscrit en aquest mitjà, suposava que aquesta rebaixa també afectava als clients de tota la vida. Evidentment em va dir que no, o sigui que la solució per beneficiar-me de l'oferta era donar-me de baixa de la subscripció per  fer-ne una de nova. Vaig considerar que amb aquesta oferta no feien altre cosa que prendre el pèl als seguidors fidels, els de tota la vida, que pagaven el producte a un preu bastant més car.

Aquesta guerra entre companyies també la veiem amb les ofertes de les companyies elèctriques, de gas o d'electricitat, les ofertes de les quals jo ja m´he perdut .

L´únic que constato es que en aquests temps estranys que estem vivint, fins i tot de la infidelitat se'n pot treure beneficis

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1750
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR