e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 d'Octubre de 2013

Espanya sense Catalunya

 

Ha quedat clar com el Gobierno vol que creiem com quedaria Catalunya si es separava d'Espanya. Els missatges que ens fan arribar són catastròfics però no han pogut evitar que, contrastant dates, quedés en evidència les seves mitges veritats sovint es converteixen en veritables mentides. Ni està clar que ens foragitessin de la Unió Europea (ja s'ho plantejarien davant de fets consumats, diuen des de Brussel.les), ni que hi hagués un boicot internacional ni tan sols que les grans multinacionals marxessin.

En canvi el que callen és com quedaria Espanya en cas que els catalans volessin sols, què ferien sense uns impostos que ara se'n van per no tornar ni com el fons de solidaritat interterritorial l'haurien d'aprimar considerablement. Tampoc parlen de la significativa contribució que fan els catalans al producte interior brut. Tot això ho silencien per què sembla clar que Catalunya té el potencial necessari per sortir-se'n un cop superades les dificultats dels primers temps. De ben segur que també ells superarien la situació, però malgrat tenir tota l'estructura i experiència d'haver control.lat els aparells de l'estat  durant centenars d'anys, previsiblement tindrien molts més problemes.

Les conseqüències que tindria per Espanya la separació de Catalunya no les volen ni exposar i inverteixen els seus esforços en la guerra bruta i la provocació. La sort és que la seva credibilitat està sota mínims, com les seves promeses de recuperació econòmica (en tot cas serà la dels bancs), les  de combatre la corrupció o...) No és un país com per estar-ne orgullós dels seus dirigents. 

Els resultats per Espanya sobre una hipotètica independència de Catalunya els deuen ser molt desfavorables, tant que fins i tot estan disposats a renunciar a la democràcia impedint que el poble voti emparant-se en una desprestigiada Constitució , que cada cop són menys els que la van votar per raons d'edat, i que l'han fet servir segons els partidistes interessos del moment dels qui manaven

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1488
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR