e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Setembre de 2016

El poble ha de rectificar

 

Bascos i gallecs han tornat a votar i ho han fet com sempre. L'anomenada Baviera espanyola ha tornat a tancar files amb el PP i en el País Basc ha estat el PNB qui, com és habitual, ha tornat a guanyar d'una manera contundent.

El poble ha demostrat una gran fidelitat en el seu vot, com ho va fer el passat juny i ho havia fet el darrer desembre. Els canvis de vot es produeixen molt lentament i fins i tot la plaga de la corrupció afecte més aviat poc en l'electorat.

Però és cert que en el mapa electoral hi ha hagut un trasbals després del 15-M i de moment dos partits nous han irromput en el panorama parlamentari. Un sembla consolidar-se (o potser el que es consolida és la força de les formacions amb els quals van col•ligats), l'altre potser serà la flor d'un dia.

La ruptura del bipartidisme ha obert el camp a una assignatura que sembla que cap dirigent havia estudiat: la necessitat de fer pactes, de tenir cintura i de saber cedir per configurar una opció de govern. El resultat és que portem quasi un any amb un govern en funcions que va fent de les seves negant-se a qualsevol tipus de control davant del Congreso.

Si no canvien molt les coses per desembre tornarem a votar (ja hi estem acostumats) i el missatge que sembla que ens donen els polítics per garantir la formació d'un govern no és altre que ja ells són incapaços d'entendre siguem els ciutadans els que canviem el sentit del seu vot i així els hi traiem les castanyes del foc. A no ser que Pedro Sánchez ens doni la gran sorpresa (és l'únic que pot salvar-li la cadira) i uns i altres fan impossibles els pactes, el que pretenen és que sigui el poble qui rectifiqui canviant de vot si desitja garantir la governavilitat del país.

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1857
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR