e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Mar de 2012

El "favor" dels sindicats a Rajoy

 

Els sindicats han convocat una vaga general per el proper dia 29. Des del Gobierno o de la Generalitat no han tardat en desqualificar aquesta convocatòria, però en el fons no sols els hi va bé si no que la tenien més que prevista (Rajoy dixit).

L´atac frontal que les mesures preses tant pel govern socialista com pel del PP han atacat frontalment no sols l´estat de benestar, si no que ha maltractat als treballadors, fet que ha provocat un gran estat de malestar social que està a flor de pell. Les indignades manifestacions espontànies cada cop es multipliquen més i les actuacions policials són més contundents i desmesurades, fins el punt que la premsa internacional sovint se´n fa ressò d´una manera destacada.

La societat, en aquests moments es una olla a pressió que pot esclatar en qualsevol moment. Una societat amb el vint per cent d´aturats i amb uns treballadors als que se´ls retalla considerablement les seves condicions laborals converteix la situació en explosiva. Més quan milers de famílies estan en risc d´exclusió social, quan una generació de joves que malgrat els seus estudis la única sortida que se´ls dona es buscar-se la vida en altres països mentre els bancs segueixen embargant pisos , els seus directius guanyant milionades (una mica menys que l´any passat, això sí) i rebent insultants indemnitzacions quan són foragitats per la seva mala gestió. Tot això indigna als que pateixen més la crisi i veuen el seu futur més negre que el negre amb total impotència, mentre les autoritats segueixen retallant, bé en els sous bé pujant impostos i els empresaris enviant gent a l´atur per quatre duros.

Els sindicats, seguint vells manuals, han convocat una vaga que de ben segur serà un èxit. Milers de persones  sortiran al carrer en la seva ciutat, cridaran i es desfogaran d'una manera pacífica, mentre el Gobierno-Govern es faran els sords (ja ho han dit, a més hi ha precedents del cas que en fan de les protestes ciutadanes). En qualsevol cas els nostres dirigents interpretaran que aquestes protestes evitaran d´altres molt més desesperades i possiblement seran un fre a les violentes. Aquesta jornada de vaga es convertirà en una vàlvula que permet alliberar pressió a l´olla, amb l'inestimable ajut dels sindicats.

En canvi utilitzaran aquestes mobilitzacions  per negociar a Brussel.les i mostrar la seva ferma voluntat per seguir servilment les seves directrius que no fan altra cosa que anar enfonsant dia a dia al país.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1727
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR