e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Setembre de 2016

Divorci

 

Un és xafarder de mena i a banda de seguir l'actualitat per tots els mitjans que tinc a l'abast també fa el tafaner escoltant les converses dels conciutadans amb els quals es topa, bé sigui en el bar, en el metro fent cua en el mercat o portant el nét a l'escola.

És evident que les converses de la gent no tenen quasi cap punt en comú amb les notícies més importants amb què ens volen cridar l'atenció els mitjans de comunicació, llevat en els casos de grans accidents o de futbol. L' interès de les converses se centren en el temps -ara que hi ha sequera-, en el futur incert, en les activitats lúdiques, en els problemes domèstics o de la feina, en el tràfic, en les malalties dels fills, com els hi ha anat el retorn a l'activitat escolar o en el drama dels immigrants. També he sentit comentaris del que pregonen les revistes del cor...

En fi els comentaris se centren en temes domèstics, en els problemes del dia a dia de del comú dels mortals, en canvi l'activitat política -a no ser per algun comentari aïllat de desqualificació total- no se'n parla, la gent ja ha desconnectat i els diferents moviments de peons que fan els polítics i que acaparen l'atenció de periodistes i comentaristes estan oblidats per la majoria. I si aquests temes no son objecte de comentari vol dir que tampoc li presten atenció a aquestes informacions en el dubtós cas que comprin diaris o en el més probable que ho escoltin per la ràdio o la televisió.

Com dèiem en el franquisme és un divorci entre el món real i l'oficial. ¿Això vol dir que la gent és apolítica?. De cap manera, es mouen pel que els afecte directement o quan tenen un problema, ara reivindiquen una escola pública, un espai verd o el que sigu on creuen que poden influiri... del que passen és de l'alta política que protagonitzen l'atenció dels mitjans, que és un espai laberíntic les claus del qual fa temps que han perdut .

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1650
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR