e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Setembre de 2012

Diada nacional: Parlem clar

 

La manifestació convocada l'Onze de Setembre per l'Assemblea Nacional Catalana té un objectiu clar: reclamar la independència. Veiem que molts partits polítics es desmarquen d' aquesta convocatòria i pretenen desvirtuar-la, uns reivindicant només el pacte fiscal, d'altres justificant la seva absència amb la reclamació que no és sigui un acte unitari. En això cal agrair a les direccions del PP i del PSC que hagin estat clars assegurant que aquesta no és la seva manifestació, encara que en aquest darrer partit la veu de la direcció ha estat contestada per nombrosos dirigents.

Però una cosa queda clara: els que vagin a la manifestació ho faran per un motiu molt concret. Quan els polítics parlen el seu argot acostuma a no ser clar. Quan una part de la societat crida a un determinat acte els objectius els entén tothom. L'Onze de Setembre anirà més o menys gent a la manifestació, però els que hi vagin sabran per què hi van i els que es quedin a casa, també. Suposo que la direcció de molts partits se sentirà desautoritzada per la seva militància, d' altres pretenen manipular l'acte donant noves consignes, també hi ha qui diu que no hi anirà però alhora reclama una important mobilització. És una manera de dir "sí, però no" i no quedar-se despenjats l'endemà de la manifestació si aquesta és important.

Aquests dies des de molts pobles organitzen viatges a Barcelona per facilitat l'assistència a la manifestació que en qualsevol cas servirà per demostrar que una part dels catalans té com a nord la independència i ara consideren que és un bon moment per reclamar-la, encara que els motius per fer-ho siguin molt diferents (uns sentimentals, d'altres econòmics, hi ha qui se sent estafat...).

La gran por que molts tenim és que faran els polítics els que inicialment hauran de gestionar el dia desprès, i no cal fer massa memòria de com ho van fer en la multitudinària manifestació per l'Estatut: promeses, bones paraules i desprès, res de res (i això tant aquí com a Madrid).

El dret a decidir que reclamen alguns també es anar a una manifestació per reclamar la independència, que és el que molts interpreten quan els polítics fan servir aquesta paraula per no dir les coses pel seu nom. Com va dir Jordi Carbonell en una memorable Diada a Sant Boi, "que la prudència no ens faci traïdors".

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1995
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR