e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Setembre de 2012

 

Són molts els que ara s'omplen la boca parlant de la Constitució. Són coses que es diuen en els enterraments. Ja que creuen que aquest text ha tingut tantes virtuts, el millor que poden fer es reclamar als seus amics del Vaticà que la beatifiquin o els d'aquí que li donin una medalla.

Per què aquest text, que tant va servir per la transició a finals del mil·lenni passat, està morta. Per posar-hi una data a la seva defunció es pot dir que va ser el dia de la sentència sobre l'Estatut per part del Tribunal Constitucional. Aquest organisme encarregat de vetllar i interpretar aquell text va violar la primera norma de la carta magna: que el poder ve del poble i va gosar a rectificar una votació popular. Abans va viure una penosa agonia, amb tot tipus de pressions i fins i tot amb una incapacitat manifesta per raons polítiques de renovar els membres que havien esgotat el seu mandat i de pas desprestigiar greument el sistema judicial espanyol.

L'esmentat text ja estava greument malalt i ningú li va voler donar les medecines (o sigui les reformes) necessàries per curar-lo. Cada cop que feia interpretacions més partidistes i s'oblidava l'esperit obert i possibilista amb la qual es va redactar.

Desprès la Constitució -intocable per part de tantes boques i paraula de Déu segons uns altres- la van reformar en un trist tras amb una conversa entre Rodríguez Zapatero i Rajoy sense el més petit escrúpol.

Aquesta Constitució ja no serveix per resoldre els problemes. Més aviat s'ha convertit en un fons de conflictes. A més, tots els que tenen menys de cinquanta tres anys no la van votar, o sigui que qui pontifica que aquest text va ser votat majoritàriament pel poble espanyol fa una interpretació més que esbiaixada.

Fins i tot alguns ja parlen de reformar-la, però deuen ser conscients -dic jo- que si aquesta reforma l'haurien de fer els que tenen majoria absolutas en el Congreso, juntament amb els jacobins socialistes, per la qual cosa difícilment en sortirà res de bo. En qualsevol cas, gràcies als catalans, molts comencen a veure que la seva Constitució ja no serveix. Està morta i sols queda desitjar-li que descansi en pau.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1670
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR