e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Setembre del 2016

El poble ha de rectificar

 

Bascos i gallecs han tornat a votar i ho han fet com sempre. L'anomenada Baviera espanyola ha tornat a tancar files amb el PP i en el País Basc ha estat el PNB qui, com és habitual, ha tornat a guanyar d'una manera contundent.

El poble ha demostrat una gran fidelitat en el seu vot, com ho va fer el passat juny i ho havia fet el darrer desembre. Els canvis de vot es produeixen molt lentament i fins i tot la plaga de la corrupció afecte més aviat poc en l'electorat.

Però és cert que en el mapa electoral hi ha hagut un trasbals després del 15-M i de moment dos partits nous han irromput en el panorama parlamentari. Un sembla consolidar-se (o potser el que es consolida és la força de les formacions amb els quals van col•ligats), l'altre potser serà la flor d'un dia.

La ruptura del bipartidisme ha obert el camp a una assignatura que sembla que cap dirigent havia estudiat: la...

Continuar llegint...

19 de Setembre del 2016

Divorci

 

Un és xafarder de mena i a banda de seguir l'actualitat per tots els mitjans que tinc a l'abast també fa el tafaner escoltant les converses dels conciutadans amb els quals es topa, bé sigui en el bar, en el metro fent cua en el mercat o portant el nét a l'escola.

És evident que les converses de la gent no tenen quasi cap punt en comú amb les notícies més importants amb què ens volen cridar l'atenció els mitjans de comunicació, llevat en els casos de grans accidents o de futbol. L' interès de les converses se centren en el temps -ara que hi ha sequera-, en el futur incert, en les activitats lúdiques, en els problemes domèstics o de la feina, en el tràfic, en les malalties dels fills, com els hi ha anat el retorn a l'activitat escolar o en el drama dels immigrants. També he sentit comentaris del que pregonen les revistes del cor...

En fi els...

Continuar llegint...

11 de Setembre del 2016

El PSOE no sap guanyar

No està escrit que el PP hagi guanyat les eleccions com diu Rajoy i els seus acòlits, només va ser el partit més votat i sembla que es nega a acceptar que totes les pilotes per la resolució de la  firmació de govern passen per les botes de Pedro Sánchez que és l'únic que podria articular una majoria estable de govern.

Però sembla que els socialistes aquesta partida no la volen jugar. Fa temps que van dir no a una coalició amb el PP, fet que sembla de sentit comú i tanmateix convidaven a Rajoy que busques entre el centre dreta els suports necessaris per a la seva investidura (és evident que els socialistes no es consideren de centre dreta encara que actuïn massa sovint com a tals).

El PSOE (i la seva fidel sucursal que és el PSC) va perdent vots eleccions darrere eleccions en la mesura que el seu programa cada cop és més confús, però els...

Continuar llegint...

05 de Setembre del 2016

Rajoy és el problema

 

Mariano Rajoy segueix en els seus tretze per tal d'aconseguir la investidura. Es fa el sord quan comprova que els seus índexs d'acceptació estan sota mínims i que el refús que té la seva figura política és molt elevat, i la solitud de la seva majoria minoritària es va fer palesa en el recent debat d'investidura on, fins i tot els suports que va tenir el votaven amb fàstic, i això que són els seus fills polítics. Al cap i a la fi li han regalat uns vots després de fer un pacte que tots saben que no es compliran. I en aquestes condicions un es pregunta si és seriós tractar de ser president del Gobierno,

Les propostes que va fer en el seu programa d'investidura era un "deja vu" de fa cinc anys quan va prometre l'oro i el moro i va fer tot el contrari, ara torna a parlar d' abaixar impostos, de polítiques socials... però ningú li va...

Continuar llegint...