e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Maig del 2016

No creiem en les pistoles

Passejant per Barcelona em vaig fixar que molts guàrdies urbans i pràcticament tots els mossos d'esquadra, policies nacionals i guàrdies civils portaven com a part del seu equipament pistoles. D'altres, segurament massa, tenen permís d'armes i les porten més discretament.

En els convulsos temps de la transició un vell activista va replicar a un aleshores jovenet que en una assemblea reclamava que els opositors al franquisme s'havien d'armar li va replicar: "Si portes una arma és que en un moment determinat estàs disposat a utilitzar-la" i afegí "veritablement estàs disposat a matar". Tot seguit recomanava que en les múltiples manifestacions que hi havia en aquells temps s'hi havia d'anar fins i tot sense un trist talla ungles per què els grisos no et poguessin acusar d'anar armat.

D'altra banda un dels pocs militars que conec, en xerrameca en la redacció de...

Continuar llegint...

23 de Maig del 2016

Un any d’Ada Colau

Aquests dies l'alcaldessa celebra el seu primer any de mandat. L'Ada Colau s'ha convertit en una estrella mediàtica i tota una artista a l'hora de convertir-se en protagonista de les notícies amb força iniciatives que generaven no poca polèmica però indubtablement li creaven una imatge.

Però una cosa és predicar i un altre donar fruits i, de moment, en un primer balanç trobem més palla que blat. O sigui molt talant però sense que s'acabi de concretar res.

Va estrenar-se aturant un desnonament i convertint-se amb una santa Jordina contra aquesta pràctica, però a l'hora de la veritat els seus esforços han donat pocs fruits i el treure famílies de les seves cases segueix sent el pa nostre de cada dia. La seva protecció inicial als manters ha engrandit un problema ja existent i de difícil solució i ha servit per enfrontar-la amb la guàrdia urbana....

Continuar llegint...

17 de Maig del 2016

Votar tapant-se el nas

 

L'altre dia en una xerrameca de cafè un amic defensava que s'havia d'anar a votar (l'argument és que durant massa temps no vàrem poder fer-ho) però ja feia temps que anava a les urnes tapant-se el nas.

Com fa més de nou mesos que estem en campanya electoral quasi tots han ensenyat les cartes. Repassant l'oferta que ens fan en aquest menú considerava que "el ausente" ha descavalcat de la tranquil.la classe mitjana a tres milions de persones amb les seves polítiques d'austeritat per la gran majoria en benefici dels poderosos (fins i tot García Margallo va reconèixer que s'havien passat tres pobles) i a més penalitzant qualsevol tipus de protesta amb la seva llei mordassa. També se sorprèn que hi hagi tanta gent que els segueixi votant després de tants caos de corrupció que sembla són un signe d'identitat del partit. A més les amenaces de Rajoy de...

Continuar llegint...

09 de Maig del 2016

Per què comprar diaris?

 

Sóc un lector empedreït de diaris, és un plaer fullejar-lo tot esmorzant, però cada matí, al acostar-me al quiosc, em sento més estafat.

Tinc la impressió de ser dels pocs que encara es rasquen la butxaca per comprar material d'actualitat i d`anàlisi. Al cap i a la fi els passatgers de rodalies, tant en tren com en autobús, els regalen el diari. Els estudiants de l'Autònoma també es troben amb paquets i no tenen més que agafar-lo. És clar que d'aquesta manera els editors poden mantenir un tiratge elevat. Suposo que tant els subscriptors com els clients dels quioscs tenen raons per sentir-se estafats (deixant de banda les promocions que fan per captar nous clients i a les que no es poden acollir els lectors fidels).

D'altra banda el diari ve a costar el mateix que prendre's un cafè en un bar on acostumen a tenir la premsa del dia. Pel mateix preu pots esmorzar i...

Continuar llegint...

02 de Maig del 2016

La misèria al Constitucional

Pot ser que el govern del PP tingui raó al portar al Tribunal Constitucional per invasió de competències les lleis catalanes contra els desnonaments i sobre la pobresa energètica com també és fàcil de sospitar que si aquestes lleis les hagués aprovat un altre Parlament difícilment haurien estat recorregudes.

El Gobierno té la potestat, en els seus recursos, de demanar la suspensió cautelar d'aquestes lleis i aquesta pràctica la utilitza sistemàticament en els recursos a decisions del Parlament. Hi ha recursos que fa més de sis anys que tenen sobre la seva taula sense que els resolguin. Diuen que "la justícia, per ser justa, ha de ser ràpida" i aquesta és una virtut que no té l'alt tribunal i que el Gobierno utilitza per paralitzar la normal activitat de la Generalitat i les seves institucions.
Les lleis ara recorregudes i suspeses...

Continuar llegint...