e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Març del 2016

Entre l'espasa i la paret

La CUP ha posat altre cop entre l'espasa i la paret al bloc independentista al reclamar que el Parlament torni a votar les intencions de trencar amb Espanya de l'actual majoria un cop el Tribunal Constitucional va anul.lar la declaració.

La proposta del grup radical sembla coherent perquè ja fa massa temps que ens perdem en declaracions d'intencions, amb paraules més o menys grandiloqüents, en gestos de cara a la galeria, però arriba un moment que de les paraules s'ha de passar als fets.

Fins ara tot és un joc gairebé florentí, uns prenen minses iniciatives i immediatament el Tribunal Constitucional les suspèn i sorprenentment aquí s'acaten aquestes resolucions i es busquen mil i una maneres d'esquivar-les, però en definitiva s' acaten.

Quan alguns partits van plantejar en el seu programa electoral la proposta d'una república catalana ja sabien que la iniciativa seria combatuda...

Continuar llegint...

14 de Març del 2016

Expulsats de Barcelona

No sé si són els signes dels temps i no hi ha solució però el cert és que un cada dia es va sentint més expulsat de Barcelona. Som molts els habitants de la ciutat que sovint la reduïm entre el nostre barri i el centre, les altres mil barcelones que existeixen sovint són bastant desconegudes, serveixen per fer visites turístiques per descobrir una ciutat que també és la nostra encara que sovint l'ignorem.

Les Rambles era un lloc emblemàtic, a molts sovint ens agradava "ramblejar", era un lloc multicolor, la part de dalt tranquil.la, la de baix més canalla... però des de fa anys aquell amable passeig de nomenada pels d'aquí i els de fora ha perdut aquell sabor i aquella personalitat que tenia. Les floristes i les botigues d'animals (ara ja no hi ha bestioles) i tantes botigues emblemàtiques ha deixat pas a botigues per turistes, a terrasses on sovint els preus...

Continuar llegint...

08 de Març del 2016

Malalts de política

 

Si l'actual classe política els hagués tocat organitzar el viatge de Colom segurament Amèrica encara no s'hauria descobert. La seva productivitat és manifestament millorable i acostumats a llargs períodes de majories absolutes o, com a màxim, amb un partit hegemònic i un afegitó quan per una vegada les urnes reflecteixen la pluralitat del país demostren -primer a Catalunya i ara a les espanyes- un profund desconeixement de les beceroles del seu ofici.

Tant en el debat d'investidura com en declaracions posteriors es fan declaracions que fan esgarrifar. Política es negociar, dialogar, pactar i totes aquestes coses òbviament es fan amb qui pensen diferent, si pensessin igual se n'anirien de copes. Això és exactament el que han de fer els polítics, asseures i trobar solucions i no posar línees vermelles, vetos, imposicions- oblidant la definició...

Continuar llegint...