e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Gener del 2016

Joc d’estratègies

 Unes eleccions les guanya qui aconsegueix formar govern i ara són molts partits que juguen aquesta partida amb diferents estratègies que, vistes en perspectiva, donen un espectacle esperpèntic.
Els temps, en política, són molt importants i de moment comença una guerra de desgast i un joc de despatxos del qual no som altra cosa que espectadors
Per una banda el PP, amb les maletes plenes de draps bruts i de la seva ineptitud contrastada els darrers quatre anys de no volen entendres amb ningú i anar a la seva ara s'estranyen que els paguin amb la mateixa moneda. És un partit que per tenir molt passat per la qual cosa no està clar que tingui massa futur, però que ara vol aprofitar per assaborir les darreres gotes del poder. Fins i tot parlen de fer ofertes als socialistes "que no podran refusar".
Els populars juguen la carta de la por i tracten que aflorin les contradiccions internes...

Continuar llegint...

18 de Gener del 2016

Empudegats

 

 Per molts els catalans -o al menys alguns catalans- estem empudegats. Ja no guarden ni les més mínimes normes de cortesia, uns es neguen a rebre a la presidenta del Parlament, d'altres esborren els agraïments pels serveis prestats al president cessant. Amb una prepotència admirable un Rajoy que parla de dialogar per aconseguir mantenir-se en el càrrec veta qualsevol contacte amb el nou Govern català.
És el mateix Rajoy que després de la manifestació multitudinària de la Diada del 2012 va desqualificar-la -amb gran visió política- amb un "el país no está para algarabías" mentre ell és dedicava a enviar a la classe mitjana espanyola a la misèria.
A mesura que creixien els partidaris de la independència , Madrid -especialment el PP i Ciutadans-endureixen ela seua discursos, fins i tot perdent les formes. El PP posa en marxa...

Continuar llegint...

11 de Gener del 2016

Tot comença ara


A Catalunya no hi ha la figura parlamentària que hi ha en el Congreso i que consisteix -quan un tema s'ha d'aprovar abans d'una data determinada- poden parar el rellotge i reprendre la sessió en l'hora i data que s'havia aturat el rellotge. Com aquí no era possible fer-ho tot es va precipitar -com acostuma a passar en política- en el darrer moment.


De la sessió d'investidura crec que val la pena fer algunes consideracions. Una, la del provincianisme de certa premsa que desconeixien la vàlua parlamentària de Carles Puigdemont, tot i que està en el Parlament des de fa deu anys i és alcalde de Girona. Per molts va ser un descobriment i per la premsa centralista, a més,va constat que el moviment independentista no començava i s'acabava amb Artur Mas (o sigui que fins ara no han volgut entendre res i possiblement ara tampoc).


Segona, que el bloc del "sí" té...

Continuar llegint...

04 de Gener del 2016

La pírrica victòria de la CUP

 

La CUP, amb un complicat procés, han pres una decisió difícil d'explicar a qui es diu independentista i ara és hora de valorar-la i com no, buscar guanyadors i perdedors. La clau la dòna les declaracions públiques que s`han fet després de conèixer el resultat.

No pes casualitat que els partits que han estat mes bel•ligerants amb el procés independentista són els que més han celebrat el no de la CUP- Fan bo allò que "l`enemic del meu enemic és el meu amic". La cara de satisfacció dels dirigents catalans del PP al valorar la situació parlava per ella sola. No estaven massa lluny d`aquest estat d'ànim els dels dirigents socialistes o d' En Comú Podem i, es-clar, els de Ciutadans. O sigui que d'alguna manera estaven brindant pel que consideraven  la seva victòria.

En l'altra cara de la moneda les cares eren més...

Continuar llegint...