e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Juliol del 2014

La reunió, molt bé

Quan Javier Arenas era ministre de Trabajo va mantenir una reunió amb representants sindicals. A la sortida va explicar als periodistes que "la reunió ha anat molt bé, no ens hem posat d'acord amb res o sigui que tindré el plaer de continuar veient-me en aquests amics".

Aquest és el resum que faig de la trobada encara que alguns la interpretin com "el principi d'una gran amistat". La pressió que han rebut els dos polítics des de molts sectors per què es reunissin ja l'han complert. El que passa és que davant del problema de fons cap d'ells tenia massa marge de maniobra. Al cap i a la fi cada u estava lligat pels seus compromisos, l'un per una Constitució que en l'apartat de la unitat d'Espanya té molts adeptes i l'altre pel seu compromís amb el programa electoral i les formacions i entitats que li van donar suport que té molta força aquí. També...

Continuar llegint...

28 de Juliol del 2014

Per què ara?

Sorprès per la confessió de Jordi Pujol un no pot menys que preguntar-se per què el fa públic precisament ara, a la vigília de l'entrevista Rajoy-Mas. Si el tema s'arrossega des de l'any 80, es fa molt sospitós que reconegui precisament ara aquesta irregularitat fiscal. A mi no em casa que hagi estat una declaració espontània i sospito que l'ex president deu haver tingut un munt de pressions per què fes justament ara aquesta declaració. No puc deixar de pensar que la maquinària de l'Estat estigui darrere d'aquesta confessió com una eina més per frenar el procés independentista que viu Catalunya.
Ara molts fan sang amb l'arbre caigut i a mi em dol el tema per què l'obre de Pujol ha estat molt important per Catalunya i em sap greu el cinisme de molts que a casa seva tenen les mans brutes per afers de corrupció siguin els que tirin la primera pedra. Al cap i a la fi -amb...

Continuar llegint...

23 de Juliol del 2014

Ara, Cavall Fort i el Centre per a la Normalització Lingüística

 

 

 

 

Mentre esperem els resultats de la reunió Rajoy Mas, el digital del diari Ara ha tingut l'encert de convidar als seus seguidors a què expliquessin com van aprendre el català quan no s'ensenyava a l'escola.
Els testimonis no s'han fet esperar per què encara som molts els que ens vàrem haver d'espavilar per no ser analfabets en la nostra llengua. De les moltes persones que han acceptat la invitació trobo a faltar un homenatge per aquelles persones que invertien part del seu temps en ensenyar la llengua, des d'escoles com el CICF, mestres que donaven classes particulars, esglésies que facilitaven els locals, cursets de l'Omnium....etc. Si avui estem com estem és gràcies a ells, així com als promotors del diari Avui i de revistes com Oriflama o Serra d'Or.
En canvi moltes respostes coincideixen en explicar que la seva aproximació a una llengua que...

Continuar llegint...

17 de Juliol del 2014

Terrorisme?

 Pablo Iglesias s'ha fet (de moment) un espai en el món de la política espanyola. La seva inesperada irrupció no sols va sorprendre als que es guanyen la vida fent enquestes sinó també a la desacreditada classe política.
Diferents dirigents del PP, amb l'altaveu que representen els tertulians habituals de la seva corda, els ha faltat temps per desacreditar a l' eurodiputat i la formació que representa. A l'igual que ha passat amb els catalans que defensen el dret a decidir el seu futur o que ja comença a passar amb Pedro Sánchez se'ls tiren a la jugular per ensorrar-los. Sembla que en política val tot i en determinats dirigents la paraula "terrorisme" la tenen a la punta de la llengua.
Moltes vegades s'ha dit que en política no val tot, però és evident que quan alguns veuen trontollar el seu negoci se n'obliden dels principis. Dona la impressió que volen...

Continuar llegint...

11 de Juliol del 2014

Fàbrica d’independentistes

 Mentre Alícia Sánchez Camacho, sovint en companyia d'Albert Rivera, perden ocasió per pontificar que la majoria dels catalans volen ser catalans i espanyols. L'aparell del PSC els segueixen aquest discurs en companyia dels seus senyors del PSOE i els dirigents estatals del PP auguren tota classe de mals per Catalunya cas que volés sola.
Per comprovar l'efecte d'aquesta actitud i les mesures repressives que han pres per punxar la possibilitat que els catalans puguin decidir el seu futur (atacs a la llengua i cultura, a l'ensenyament, ofegament econòmic a les institucions, incompliment de les inversions en infraestructures...) he volgut analitzar el termòmetre de la societat respecte a la postura dels catalans que periòdicament prenen tant el CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas) com el CEO (Centre d'Estudis d'Opinió) i que curiosament coincideixen bastant.
Prenc com a punt de partida les dates...

Continuar llegint...

07 de Juliol del 2014

Fins als nassos d’alguns ciclistes

 No voldria ser injust però de vegades hi ha fets que m'indignen. D'un temps ençà s'ha promocionat la bicicleta com a mitjà de transport i no com un estri lúdic. Aquest fet propicia que es produeixin episodis que posen en perill tant els ciclistes com a la resta de la població i fan que molts estem fins als nassos de veure bicicletes per la ciutat.
No m'entretindré a explicar les avantatges d'aquest sistema de desplaçament perquè ho han fet bastantment els promotors d'aquesta iniciativa però sí que voldria destacar l'incivisme d'alguns dels que van sobre les dues rodes. Els que actuen correctament passen desapercebuts però n'hi ha d'altres que són un perill públic. Cada cop és més habitual que en carrers de no gaire trànsit no respectin els semàfors provocant més d'un accident i no pocs ensurts. Tampoc és estrany veure'ls circulant...

Continuar llegint...