e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juny del 2014

"Con iva o sin iva"

 

 El Gobierno apel.la al civisme ciutadà per què en els encàrrecs de difícil control reclamin que les factures incloguin l'iva. Està molt bé que els ciutadans paguin els impostos, però per fer aquest tipus de crides primer s'ha de practicar amb l'exemple. Concretament els diners públics haurien de ser d'una transparència total i en canvi l'opacitat sols es trenca quan els jutjats actuen. Tots els partits han estat esquitxats pel tema de la corrupció i els tribunals són més que generosos a l'hora de no precipitar-se en prendre mesures que poguessin ser exemplars.
Tots els partíts veuen la palla en els ulls de l'altri i ignora la biga en el propi. La frase "tothom és innocent fins que no es demostri el contrari" és el pa nostre de cada dia per ajornar decisions que haurien de ser dràstiques davant de la més mínima sospita,...

Continuar llegint...

20 de Juny del 2014

La nova etapa del Barça

 

És evident que el Barça ha tancat un cicle. Els jugadors es fan grans i cal un relleu. És llei de vida. Dir que els darrers anys hem tingut el plaer de gaudir els millors anys de la centenària història del club és una evidència. Ho hem fet tant pel joc i pels títols com per la filosofia que durant uns anys va imperar al club.
A molts ens agradava que els jugadors del planter veiessin com a futur plausible integrar-se al primer equip. Resultava especialment simpàtic que en determinats moments la majoria de les alineacions la formessin jugadors del planter i, a més, els resultats acompanyaven. La filosofia que el gruix de la plantilla fos gent de la casa i es reforcés amb un petit grup de cracs agradava a molts. Al cap i a la fi, per això teníem la Masia. Juntament amb això es potenciava amb fets públics la catalanitat del club.
En els darrers temps...

Continuar llegint...

16 de Juny del 2014

No funciona ni "la roja"

 

 

 No són massa bons temps per la societat. El PP, a qui tant li agrada de lluir patrioterisme amb les glòries espanyoles, se li acaba d'escapar l'as que esperava per seguir endormiscant la societat. L'ús i l'abús que van fer dels passats triomfs de "la roja" són aigua passada i sembla que els seleccionats -malgrat les insultants primes que els van prometre- també han tancat el seu cicle triomfal. La crisi també ha arribat a la selecció i passi el que passi, el 5-1 davant d'Holanda és una humiliació a la marca Espanya que ja no la treu ningú.
Sols va ser un partit de futbol, però és que durant els temps de la crisi han utilitzat els èxits d'aquest esport com a símbol de la marca Espanya i d'un país triomfant. És el pa i circ dels romans i quan el circ no funciona no tapa la mancança de pa.
Si no podem parlar de...

Continuar llegint...

10 de Juny del 2014

L'efímera vida de les notícies

 

 Hi ha períodes que passen massa coses i unes fan oblidar les altres. Fa un parell de setmanes va haver-hi eleccions europees i els resultats van espantar els dirigents dels grans partits i els becs d'or dels comentaristes polítics. Poc després aquesta notícia la va tapar l'abdicació del Rei i el seguit de desqualificacions dels poders fàctics a tots aquells que reclamaven un referèndum sobre el model d'estat juntament amb un seguit de panegírics a l'encara monarca (obviant que la seva popularitat i la institució que representa està sota mínims).
En to menor es va obrir un debat sobre la protecció jurídica que Joan Carles tindrà quan deixi el càrrec (amb el que d'entrada el fa sospitós a ulls de molta gent) i tot seguit veiem com a Madrid s'estripen els vestits per l'abstenció de CiU a la investidura de Felip V (sisè a les espanyes, per...

Continuar llegint...

03 de Juny del 2014

Por a les urnes

 Els diaris diuen que el 91% dels diputats votaran la substitució de Joan Carles pel príncep Felip quan en moltes places dels pobles d'arreu d'Espanya encara sonen els clams de les nombroses manifestacions -convocades pels digitals- quecridàvem  "España mañana serà republicana".
Hi ha monàrquics en la Península? Llevat els consumidors de la premsa de paper couché sospito que no. Sí que hi ha nombrosos republicans que en funció del càrrec que ocupen no se'ls hi cau la cara de vergonya de buscar mèrits a un regnat i a la institució monàrquica. Sentint al llarg del passat dilluns el panegíric que feien a l' encara rei i al seu successor polítics.diaris. ràdios i revistes a un no podia menys que pujar-li els colorsa la cara de la indignació. Com a consol les places de molts ajuntaments es van omplir de gent reclamant la tercera...

Continuar llegint...