e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Febrer del 2014

Quan el periodisme el fan les ONG’s

Els informes dels cossos policials són manifestament millorables. Ho acabem de veure amb el tràgic problema dels immigrants a Ceuta on en el primer moment no van tenir escrúpols en amagar el que havia passat, malgrat l'escandalós nombre de morts que s'hi van produir. Fins i tot ara són pocs els que parlen de la passivitat de la guàrdia civil i de la policia marroquina per auxiliar a unes persones que s'estaven ofegant.

El comunicat oficial va desmentir que passés el que va passar. Va ser les gravacions de les ONG's qui van anar posant proves sobre la taula dels trets a l'aigua, dels gasos lacrimògens, fins i tot testimonis parlen que l'actuació no va ser estrictament dissuasiva (i això ho fan els que teòricament defensen el dret a la vida).

Aquest fet ha propiciat moltes cròniques i comentaris, però pocs mitjans han enviat els seus periodistes a Ceuta per investigar uns fets que des del...

Continuar llegint...

17 de Febrer del 2014

L’Espanya negra

Darrerament tinc la impressió que tornem a l'Espanya negra. Hi ha canvis, és clar, els pidolaires ja no estan tant a les portes de les esglésies, que també, sinó en els metros o en qualsevol cantonada. Les forces de seguretat tornen a fer por, bé siguin algunes actuacions dels antidisturbis que recorden els grisos, la guàrdia civil que recupera gràcies a algunes actuacions la imatge més repressiva del "cuerpo" o els mossos d'esquadra que en algunes actuacions també recorden temps passats, fins i tot quan ens estomaquen ho fan en castellà.
Les televisions sovint em recorden les cròniques de publicacions com "El caso" que durant el franquisme s'esplaiaven amb truculentes històries de sang i fetge. Ara són les grans televisions privades qui exploten aquests temes amanits amb forces dosis de picabaralles de faldilles de gent que és famosa perquè surt...

Continuar llegint...

10 de Febrer del 2014

¡Palabra!

L'any 89 Alianza Popular es va refundar a Sevilla convertint-se en Partido  Popular. José María Aznar rellevava Manuel Fraga i això va representar un rellançament de la formació. Dies després del congrés esclatava el cas Naseiro sobre una suposada corrupció en el partit. Al final la contaminació de les proves va fer que se sobresegués el procés.
Al cap de pocs mesos Felipe González convocava per sorpresa les eleccions generals per agafar a contrapeu el nou dirigent popular. Els socialistes havien escandalitzat a bona part del seu electorat pels casos de corrupció i Aznar es va donar a conèixer per el gran públic amb un lema que en principi no deia res: "Palabra". Quan se li preguntava pel seu significat explicava que "palabra quiere decir compromiso, que lo que se promete, se cumple". Juntament amb això anava repetint en els seus mítings...

Continuar llegint...

03 de Febrer del 2014

El precedent d’UCD

Els dirigents del PP inverteixen els darrers caps de setmana fent convencions. Són reunions que semblen tenir com a finalitat principal  d'aclamar a un dirigent que tracte de dir que gràcies a la seva política "España irá bien" (supòsit que de moment només el noten les entitats bancàries).

Les unanimitats sempre les he trobat sospitoses i el no debatre els problemes que tenen fan que sortint al públic per altres mitjans (al cap i a la fi els polítics passen oposicions cada quatre anys i s'han d'assegurar que la direcció els posin a les llistes i a més que l'electorat els sigui fidel). Els congressos a la búlgara de vegades sols són un símptoma de greus problemes interns.
Els darrers dies elsl populars expliciten que aquesta imatge d'unanimitat i d'adhesió incondicional en els seus actes de masses però en els mitjans de comunicació...

Continuar llegint...