e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Gener del 2014

Rajoy va venir, es va reunir amb els seus i se`n va anar

La convenció dels populars el passat cap de setmana a Barcelona havia aixecat moltes expectatives. Mariano Rajoy viatjava anunciant que explicaria un pla per convèncer als catalans i això va fer que tres-cents periodistes assistissin a la trobada. Van sortir decebuts per què el contingut de l'acte no va ser una altra cosa que un míting adreçat a la militància que expressava amb aplaudiments entusiàstics el seu suport al líder.
Rajoy va venir, va parlar una estoneta als seus repetint el que ja venia dient des de fa temps i se'n va anar. No va tenir cap mena de contacte amb la societat catalana, no es va plantejar per què una part significativa de la mateixa vol trencar amb els actuals socis, no va deixar cap porta oberta a una possibilitat d'entesa, va refusar qualsevol tipus de diàleg. De propina, va deixar als seus ajudants que ens obsequiessin amb un grapat de desqualificacions. Demagògia...

Continuar llegint...

23 de Gener del 2014

Els veritables salvadors

Ara molts polítics treuen pit sobre una suposada recuperació econòmica que són molt pocs els que veuen. El que sí es pot comprovar és que la crisi ha fet els rics més rics i els pobres més pobres. La desigualtat fa que les vint persones més riques d'Espanya tinguin els mateixos ingressos que el 20% de la població i que les diferències salarials cada cop siguin més grans segons l'informe Oxfam.
El desinterès de la classe política per la situació dels seus ciutadans permetent que una part significativa de la població es trobi en situació crítica contrasta amb l'actitud d' una part important de la societat destini una part dels seus esforços per permetre subsistir a les persones que pateixen més la crisi.
Les festes de Nadal comporten una sobredosi de crides a la solidaritat que tenen una bona resposta de la societat, però les...

Continuar llegint...

17 de Gener del 2014

La dictadura del comitè central

La sacralitzada "Constitución" és contundent en senyalar que un diputat no pot ser objecte de "mandato imperativo" a l'hora de votar. En contraposició d'això els càrrecs normalment segueixen el peu de la lletra les directrius dels seus òrgans de direcció i a més els portaveus dels seus respectius grups no se n'amaguen amb el seu joc de dits abans de les votacions per què no trenquin la disciplina del partit.
Quan un diputat decideix pensar pel seu compte no tarden a caure les mesures disciplinàries. Per això considero més que interessant el que va passar el dijous en el Parlament: Hi ha diputats que pensen i tenen els seus criteris propis davant la dictadura dels seus comitès centrals. Com deia la sèrie de TV3 "de vegades per seguint sent el mateix s'ha de ser infidel ".
Però aquesta indisciplina té les seves conseqüències....

Continuar llegint...

08 de Gener del 2014

El PP "cohesiona" la societat

Els dirigents del PP s’omplen la boca explicant que els sentiments de molts catalans per decidir el nostre futur no fa altra cosa que fracturar la societat. És mèrit dels popular –i cal reconèixer-los-ho- l’esforç que estan fent per cohesionar la població.
Per posar uns exemples, això ho aconsegueixen amb propostes com la modificació de la llei de l’avortament (de fet, pràcticament il•legalitzar-lo), les noves propostes sobre seguretat ciutadana (que no és altra cosa que prohibir quasi totes les protestes). O la pèrdua de poder adquisitiu de les pensions amb el seu simbòlic augment àmpliament compensat per l’increment del cost de la vida. La desarticulació de bona part de l’estat del benestar especialment retallant les partides pressupostàries en camps especialment sensibles com  sanitat, educació o prestacions socials. La lluita...

Continuar llegint...