e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 d'Abril del 2013

La perversió de la democràcia

 

"S'ha dit que la democràcia es la pitjor forma de governar, excepte totes les altres formes que  s'han provat" va dir el 1947 el aleshores cap de l'oposició Wiston Churchill en el Parlament britànic desprès d'haver guanyat la guerra i perdut les eleccions. Uns anys abans Adolf Hitler i el seu Partit Nacional Socialista s' havia fet amb el poder democràticament a Alemanya i l'ús que en va fer de la seva majoria el coneix tothom.

Rodríguez Zapatero va perdre contundentment les darreres eleccions per haver  traït el programa amb el qual és va presentar en els comicis. El poble el va castigar donant al PP i el seu programa que prometia sortir de la crisi una àmplia majoria que va portar a Mariano Rajoy a La Moncloa.

L'actual president espanyol no sols no ha complert quasi cap de les promeses que va fer sinó que està desenvolupant una política radicalment...

Continuar llegint...

15 d'Abril del 2013

Els llibres de sant Jordi

 

S'acosta sant Jordi. És la festa de Catalunya i ja se sap, llibres i roses. Parlem de llibres ja que és el dia que els editors i els llibreters fan el seu agost (benvingut sigui). L'oferta és immensa a tot el Principat i afortunadament les vendes són abundants.

Sempre m'ha agradat tafanejar per les llibreries, fullejar, tocar... hi ha temes que directament no m'interessen, d'altres que penses que t'agradaria tenir-los i fins i tot n'hi ha que te'ls acabes comprant "pel dia que em jubili",  o sigui que en el moment d'anar a pagar ets conscient que allò no t'ho llegiràs mai. Molts, en canvi, els compres i no pots esperar massa temps en "estrenar-los" (si es pot dir així) i sovint amb la mateixa passió que els devores et treu el plaer de llegir-los tranquil·lament i son candidats a una relectura per acabar d'assaborir...

Continuar llegint...

09 d'Abril del 2013

Prohibit protestar (escarnis)

Els polítics, en un exemple de solidaritat de classe, han tancat files per rebutjar els escarnis. Ells, que amb les seves polítiques han arruïnat a bona part del país, que han acabat amb l'estat del benestar, que permeten els desnonaments per no perjudicar als bancs, que estan acabant amb la sanitat i educació pública, que retallen els sous i que ens cusen amb nous impostos, tenen la pell molt fina quan un grup de la gent que pateix les conseqüències de les seves decisions protesten davant de casa seva.

Una activitat pública està sotmesa al judici dels afectats, quan ho fan bé reben aplaudiments i per la mateixa lògica quan la seva actuació no agrada la gent té tot el dret a protestar. I acceptar les protestes pacífiques els hi va en el sou. Mentre el país va d'escàndol en escàndol, de presumptes caos de corrupció a presumptes casos de...

Continuar llegint...

03 d'Abril del 2013

Contra TV3

 

Si jo fos del PP em sumaria al desig que un bon dia va expressar el qui fou director de RTVE, el socialista José María Calviño- que TV3 esdevingués en una televisió antropològica.

Si fos del PSOE o d'algun sector d'Unió també defensaria que la televisió catalana deixés de tenir el paper que té per convertir-la en un mitja testimonial.

Si jo fos del 25% de catalans que s'oposen al dret a decidir també voldria reduir la televisió de Catalunya a un paper més que secundari.

Ara, aprofitant la crisi, els atacs és multipliquen contra un dels pocs mitjans públics que no sols compleixen amb la funció que ha de tenir un mitjà d'aquesta procedència en quan a qualitat i continguts sinó que a més (i aquí és on dol) té precisament públic. Crec que hi ha sectors...

Continuar llegint...