e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Març del 2013

Passar-se la justícia pel forro

 

Són temps d'inseguretats i alguns ja ni es molesten a mantenir les aparences. El tribunal de Drets Humans d'Estrasburg està debatent sobre la legalitat de l'anomenada "doctrina Parot" que Espanya està aplicant a persones que tenen delictes odiosos i per els quals van ser condemnats a llargues penes de presó.

Dit això i la meva convicció que qualsevol idea no val una sola vida humana, el que m'ha sorprès és que un ministre, concretament el d'Interior, davant una possible sentència contraria a les seves tesis del tribunal europeu, asseguri que en aquest cas tenen un pla B per deixar-la sense efecte.

Fins ara des del Gobierno sempre havien dit que les sentències dels tribunals o es recorrien o s'acataven però en qualsevol cas no s'incomplien. Ara la filosofia ha canviat i un alt representant de Madrid  no té el més mínim escrúpol en afirmar que...

Continuar llegint...

18 de Març del 2013

"Tot el camp és un clam"

 

Hi ha himnes que deixen de ser dels seus autors per passar a ser patrimoni d'un col.lectiu que els fa seus. Aquest és el cas de l'himne del Barça que des que es va estrenar el novembre del 74 ha sonat arreu del món centenars de milers de vegades.

La lletra no és gens ingènua i s'ha convertit en tot un manifest. La va escriure Josep Maria Espinàs i Jaume Picas mentre Manuel Valls va composar la música. Han passat 39 anys i ara el club se'n recorda i va fer un homenatge al seus autors el dia del partit Barça-Depor. La llàstima es que dos dels protagonistes ja no hi siguin.

Evidentment si els pares de la criatura haguessin cobrat drets d'autor podien haver fet força calerets, però el Barça és el Barça i hi ha coses que es fan per amor o per pàtria. Així ho van entendre els tres. Però com el món de desagraïts n'és ple el club els ha...

Continuar llegint...

11 de Març del 2013

Doble moral

 

L' ex ministre britànic Chris Huhne ha estat condemnat a vuit mesos de presó per mentir a la policia. Això em recorda la frase de Julio Anguita quan era coordinador general d'Izquierda Unida que deia que "si a Espanya un polític hagués de dimitir per mentir no n'hi hauria cap des dels Reis Catòlics i això sent generós".

Aquí no passa res quan un polític no sols no diu la veritat sinó que directament menteix, fins i tot sembla el més normal del món, només cal veure les mil i una versions del PP sobre els papers del Bárcenas, per no parlar de promeses electorals incomplertes o la duresa que es jutja als partits rivals quan tenen un problema i la magnanimitat i les justificacions quan l'afectat és del propi grup. Per cert la norma que proposa el Gobierno per treure el sou dels regidors no fa altra cosa que obrir la porta a que aspirin aquests...

Continuar llegint...

06 de Març del 2013

"Ara el rei nostre senyor, declarada ens té la guerra"

Avui les guerres en l'Europa civilitzada no es fan com en 1714, no hi ha arcabussos ni bombardejos, no hi ha moviments de tropes ni setges, però no per això deixen de ser guerres.
Madrid està estrenant una altra forma de combatre els seus enemics d'una manera molt menys incruenta, però guerra al cap i a la fi. Les seves armes són l'ofegament econòmic, el menyspreu a les institucions catalanes, el recurs a qualsevol tipus de resolució dels representants del poble, començant pels temes més sensibles com són la llengua i l'ensenyament, l' incompliment dels seus compromisos (començant pels econòmics, seguint per les infraestructures), carregant a la població de nous impostos i obligant-los a fer unes retallades que assassinen l'estat de benestar.
Juntament amb tot aquest memorial de greuges s'hi afegeix l a defenestració de tots aquells que puguin acceptar el dret dels catalans a...

Continuar llegint...