e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Gener del 2013

La credibilitat

La senyora Cospedal ho ha dit ben clar: els suposats documents que va publicar "El País" sobre la comptabilitat "b" del PP són mentida. Desprès un seguit de dirigents d'aquest partit,fins i tot els que apareixien en les llistes, han anat repetint la cançoneta a tothom qui els ha volgut escoltar.
Paral.lelament, cada cop hi ha més gent que es creu aquestes informacions periodístiques, malgrat el desprestigi que actualment te la premsa. La confusa compareixença de la secretaria general popular fa augmentar la creença que "alguna cosa fa olor a podrit al carrer Gènova". Pensar que una ment maquiavèl.lica s'ha inventat aquests suposats documents és tenir molta imaginació. D'altra banda els periodistes no ens inventem els documents si no que hi ha algú que ens els hi filtra (una de les definicions que corre per les redaccions sobre el nomenat "periodisme...

Continuar llegint...

29 de Gener del 2013

¡Que els polítics parlin clar!

 

Estem en dies de confusió i en l'actual crisi molts agrairíem que els polítics ens parlessin clar, amb un llenguatge senzill i entenedor per comú dels mortals i que no s'enroquessin amb els "sí, però no" tant freqüents en la vida política.

Això va per Madrid, però també per Catalunya. En ambdós casos impera la confusió i les mitges paraules, les mentides desmentides pels fets, como que la llei Wert no va contra el català o que l'intent de controlar la política exterior no és una represàlia contra la Generalitat o escanyar-la econòmicament no retornant-li el que li correspon dels seus impostos.

Ens uns moments en que res és el que sembla i res sembla el que és, és d'agrair la claredat amb la que actuen alguns. ERC defensa la independència de Catalunya d' una manera clara i neta. El PP i Ciutadans,...

Continuar llegint...

21 de Gener del 2013

Artur Mas està mort (políticament)

 

Diuen que el president Mas està políticament mort. Segons quins mitjans llegeixes o a quins polítics t'escoltes hauria de dimitir ja que la seva actuació va d'error en error.

És una interpretació. En canvi jo penso que Artur Mas està més fort que mai i les seves propostes, a empentes i rodolons, van tirant endavant. És va presentar a les eleccions amb el propòsit de convocar un referèndum -o com li vulguin dir- i està donant els passos per fer-ho, malgrat les crítiques que rep.

El resultat de les eleccions van donar una àmplia majoria a les seves propostes. És més, el poble fins i tot les va rebre amb una certa incredulitat i va votar a partits amb més pedigrí independentista. A més, Mas encapçala una proposta que -segons les enquestes- te milers de persones que li donen suport i que si fos necessari estan disposades a...

Continuar llegint...

14 de Gener del 2013

El cinisme de la corrupció

 

El problema de la corrupció política és crònic. Tots els partits els han patit i les sentències judicials no sols no han convençut a ningú sinó que sovint han escandalitzat a la parròquia. També tots els partits han fet promeses de combatre la corrupció i han vist la palla en l'ull de l'altra i no han volgut veure la biga en el propi.

Deixant de banda en el lucre personal que determinades ocasions s'ha pogut  produir (és sorprenent la vocació per la política municipal de persones provinents del gremi de la construcció) i ha un tema de fons i que ve de lluny: el sistema de finançament dels partits polítics no funciona i propicia buscar recursos de sota les pedres.

Ara que tant agrada de culpar de l'actual crisi a que s'ha estirat més el braç que la màniga, quasi tots els partits han recorregut al seu finançament...

Continuar llegint...

07 de Gener del 2013

L’ estafa dels estudis de periodisme

 

La revista Capçalera del Co.legi de Periodistes recull un ampli resum de la conferència que va donar Bernardo Díaz Nosty a CaixaForum. El catedràtic de la Universitat de Màlaga va explicar que en l'Estat espanyol te comptabilitzades una quarantena de facultats on ensenyen periodisme i calcula que hi estan matriculats un trenta mil alumnes. Senzillament sona a estafa i a malbaratar uns diners en els llocs on son públics i a fer negoci en las facultats privades.

Les empreses del sector cada cop fan més eres, foragiten als professionals i omplen les seves pàgines amb un nodrit grup de becaris d' "usar i llençar", que quan cobren ho fan per quatre rals i quan se'l hi acaba la beca ni tant sols els donen les gràcies. La qualitat de la informació és evident que se'n ressent paral·lelament a la dràstica  reducció de despeses, "per això hi ha les...

Continuar llegint...

01 de Gener del 2013

Espanya ens fa fora

 

Ens hem passat anys buscant l'encaix de Catalunya dins Espanya i hem tardat a obrir els ulls: són ells els que no ens volen com a ciutadans, sols els interessa com a una força productiva capaç de explotar-la amb els seus impostos.

Són ells els que ens foragiten humiliant-nos, pretenent que deixem de ser el que som. Són ells els que jugant amb la nostra paciència i el nostre caràcter pactista ens van cargolant cada cop més.

Son ells els que ens neguen el pa i la sal no invertint en Catalunya ni tan sols en obres que servirien per rellançar l'economia d'una bona part de l'Estat, com és el corredor mediterrani (aposten per un corredor central que possiblement tindria trens sense passatge ni mercaderies) o les infraestructures per que el port de Barcelona es converteixi en la porta d'entrada a Europa del comerç amb els països asiàtics.

Són ells els que provoquen...

Continuar llegint...