e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Juliol del 2012

"Quan convé seguem cadenes"

 

Els grans canvis acostumen a produir-se com a solució a greus crisi. Actualment en patim una que molts governants no saben com sortir-se´n i malgrat que des de les institucions catalanes s' ha ofert tota mena de col.laboració, la resposta és, una i altra vegada, una bufetada. Des de Madrid són sords als sentiments de Catalunya i la segueixen considerant com "terra conquerida". Les nostres propostes cauen en sac mullat o són objecte de mofa.

Que no ens prenen seriosament està clar, però la paciència té un límit i cada cop tensen més la corda. No és estrany que les reiterades peticions de diàleg i negociació per redreçar una situació reconeguda per tothom com injusta cauen en un sac buit i les desqualifiquen etiquetant de victimisme les nostres peticions.

L´"ordeno y mando" amb el que actua Madrid no sols radicalitza la...

Continuar llegint...

24 de Juliol del 2012

Menjar o pagar impostos

 

El ministre d'Economia diu que no té diners i per això no té més remeis que pujar els impostos per a poder pagar les nòmines. Moltes famílies realment quasi tenen teranyines en els seus moneders i han de triar entre pagar impostos o tractar de menjar.

Senyor Motoro, ja sé que no és el seu problema, però vostè -donat el cas- que faria posar un plat a taula per que mengessin el seus fills o pagar els nous impostos? Ja sé que vostès son insensibles a aquests plantejaments com va queda clar amb els aplaudiments del seu grup quan es va debatre aquesta proposta en el Congrès i tot ho justifiquen amb l'herència, però no diuen que vostès empitjoren la situació en cada mida que prenen, com demostren allò que anomenen "mercats".

A més tinc la sensació que fan el compte de la lletera  ¿Recorda quans diners pensava...

Continuar llegint...

20 de Juliol del 2012

Tornem a la cultureta

 

Catalunya viu culturalment uns moments dolç. Gairebé per primer cop a la història mots novel.listes poden viure de la seva ploma escrivint en català i el nivell amb el que ho fan és prou alt (malgrat que les vendes segueixin sent reduïdes, però les col.laboracions periodístiques els ajudaven a arribar a final de mes). Una cosa semblant passa en el món del cinema, on moltes de les nostres pel.lícules tenen un reconeixement internacional i en el món del teatre (sovint gràcies a TV3) son molts els actors que s' hi poden guanyar la vida i moltes les sales que estan obertes, amb un notable nivell d' interpretació, realització, muntatge... D´alguna manera aquests sectors han arribat a una maduresa que no s´havia assolit mai.

Aquesta situació és el resultat de la feina de molts anys, de la normalització de la llengüa, de molts col.lectius que...

Continuar llegint...

16 de Juliol del 2012

Bones vacances, senyor Rajoy

 

El mes de juliol, tradicionalment, es respira un clima especial, mig festiu, entre els que comencen les vacances i els que ja comencen a somiar les que faran a l´agost. Enguany, però, aquest clima és diferent i la por de molts sectors  envaeix el desig de desconnexió i descans anhelat.

En canvi potser són molts els que més que pensar em les jornades d'oci propi esperen les vacances d'altres. Concretament les del president del Gobierno i dels seus ministres. A més desitgen que siguin llargues, molt llargues, amb l´esperança que al menys durant algunes setmanes no prenguin noves mesures que vagin condemnant a la misèria a bona part del país.

Senyor Rajoy, prenguis una vacances el mes llarg possible, descansi i no maquini durant aquest temps noves retallades. Segueixi anant a Sanxenxo o, si ho prefereix, gaudeixi de les instal.lacions que té patrimoni de l´Estat a...

Continuar llegint...

12 de Juliol del 2012

Què aplaudeixen?

 

Tornant d´un viatge a un país on la única notícia que em va arribar de la península va ser de futbol, comprovo amb estupefacció que el cop d´estat que Mariano Rajoy va donar al seu programa electoral va ser rebut amb aplaudiments pel diputats del seu grup.

El president del Gobierno va dir coses tan greus com que ell no manava i d´altres l´obligaven a trair  els seus principis. No entro en problemes personals ni en el profund canvi ideològic que representa el canvi de postura, sí que em planejo que aquest radical canvi és un atac frontal a la democràcia. Si una persona es presenta en unes eleccions amb un programa electoral és per complir-lo. Si es fan determinades promeses vol dir que s´intentaran fer-les realitat i per això hi ha gent que els fa confiança.

El que sembla lògic és que si per les circumstàncies que  siguin...

Continuar llegint...